İstanbul
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
67.082,00 %0.414
Muhalif. HABERLER Başkan Akın’dan Ankara çıkartması

Başkan Akın’dan Ankara çıkartması

Başkan Akın’dan Ankara çıkartması

Okunma Süresi: 3 dk

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan, Ediz Ün ve Fatma Aksal ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek Edirne Belediyesi organizasyonu ile 5-6-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

ANKARA (İGFA) - Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i Ankara Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret ederek 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenecek olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti. 

Görüşmeye; Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan, Ediz Ün, Fatma Aksal ve Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim de katıldı. Başkan Akın, gerçekleştirilen görüşmede Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ilk kez uygulanacak yeni formatı ve bu yılki etkinliğin hazırlıkları hakkında detaylı bilgiler sundu. Ayrıca, Kırkpınar’a davetin simgesi olan Kırmızı Dipli Mum’u Genel Başkan Özgür Özel’e takdim etti.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, “Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ilgiyle takip ettiği, yüzlerce pehlivanın büyük bir azim ve hırsla güreştiği, kıran kırana geçen müsabakaları ile izleyicilere benzersiz bir heyecan yaşatan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni bu yıl 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı’mızda gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’mizde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i aramızda görmekten onur duyacağız” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin sadece bir spor etkinliği olmadığını, aynı zamanda Edirne’nin ve Türkiye’nin kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak “UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan bu etkinliğimiz, hem kültürümüzü yaşatmak hem de gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir öneme sahip. Genel Başkanımızın katılımı, bu anlamlı etkinliğe ayrı bir değer katacaktır” dedi. Başkan Akın, hemşehrilerinin sevgi ve selamlarını da Genel Başkan Özgür Özel’e ilettiğini söyledi.

Başkan Akın ve beraberindeki heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,Cumhurbaşkanı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Edirne’de bir yılı aşkın süre boyunca Valilik görevini yerine getirmiş olan Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık da ziyaret ederek, onları da Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız