İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
66.941,27 %0.161
Muhalif. HABERLER ’Altın Karagöz’ başlıyor

’Altın Karagöz’ başlıyor

’Altın Karagöz’ başlıyor

Okunma Süresi: 2 dk

 Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın 36’sı yarın başlıyor.

BURSA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Referans Holding’in ana sponsorluğunda Durmazlar Holding, SÜTAŞ, Hayat Hastanesi, Bursa Kültür AŞ, BURFAŞ, BURSA SU ve Kardelen Kestane Şekerlerinin destekleriyle gerçekleştirilen, 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yılda Atatürk Anıtı önünde saat 18.00’da yapılacak açılış konuşmaları ile başlayacak. Açılış töreni ardından yarışmaya katılan ülkelerin temsilcileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BKSTV Başkanı Metin Atış’la birlikte güvercin uçurtarak dünyaya barış mesajı verecekler.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 62. Uluslararası Bursa Festivali’nin Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ile birlikte gerçekleştirdiği muhteşem açılışın ardından yine Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile dünyanın farklı ülkelerindeki kültürlerin Bursalılar buluşacağını söyledi. 23 ülkeden 720 dansçının yanı sıra 26 da Bursa’daki yerel halk dansları topluluklarının bir hafta boyunca Bursa’nın dört bir yanında Bursalılarla buluşacağını söyleyen Bozbey, “Uluslararası alanda ülkemizin dünyadaki tek etkinliği olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, geleneksel çizgisini koruyarak kendine özgü formatı ile yıllardır da devam etmesi kentimiz için büyük bir değer. Hemşerilerimi dünyaya barış mesajlarının verileceği organizasyona bekliyorum” dedi.

BKSTV Başkanı Metin Atış, yarın Atatürk Anıtı önünde başlayacak kortejin ardından akşamda Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gösterilerin saat 21.00’da başlayacağını hatırlatarak, “12 Temmuz’daki final öncesinde her akşam Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan gösterilerin yanı sıra ekipler 17 ilçede 6 gün boyunca Bursalılarla buluşacak. Etkinliğe katılmak isteyenler, BKSTV’nin sosyal medya hesaplarından bilgi alabilir. Bursalı kültür sanat dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Dünyanın en prestijli halk dansları yarışması olarak nitelendirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi 5 bin Avro, ikincisi 3 bin Avro, üçüncüsü ise 2 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Mansiyon ödülüne layık görülecek iki ülke ekibi ise Bin Avro’luk para ödülü alacak. Koordinatörlüğü’nü Şinasi Pala'nın yaptığı yarışmanın jürisi Ahmet Turan Demirbağ, Abdürrahim Karademir, Andrea Vincze, Arman Nurmakhamatuly, Emil Pavlov, Ilkka Köngas, Nino Lauretta ve Özlem Kadirağa’dan oluşuyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız