İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0370 %0.04
55,4512 %-0.21
6.572,56 %0.32
84.060,01 %0.58
Muhalif. HABERLER AK Parti'den Meclis'i terk eden muhalefete sert tepki: Siyasi vizyonsuzluk örneği

AK Parti'den Meclis'i terk eden muhalefete sert tepki: Siyasi vizyonsuzluk örneği

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında yaşanan protestolara tepki göstererek, Meclis'i terk edenlerin millet nezdindeki itibarını kaybettiğini savundu.

AK Parti'den Meclis'i terk eden muhalefete sert tepki: Siyasi vizyonsuzluk örneği
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında yaşanan gerginlikler siyasetin gündemine oturdu. AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, muhalefet kanadının Meclis açılışını terk etme kararını sert bir dille eleştirdi. İnan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu tutumun millet iradesine karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu vurguladı.

Gazi Meclis bir şov sahnesi değildir

İnan, TBMM Genel Kurulu'nun siyasi şovlara veya kişisel vizyonsuzlukların sergilendiği bir platforma dönüştürülemeyeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan İnan, Gazi Meclis'in kurultay salonlarıyla karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. İnan, Meclis çatısı altında sergilenen tavrın, milletin temsil edildiği bu yüce makamın ağırlığıyla bağdaşmadığını savundu.

Sözlerinin hükmü kalmadı

Muhalefetin Meclis'i terk etme eylemini 'millet iradesine sırt dönmek' olarak nitelendiren AK Parti Genel Sekreteri, bu tavrı sergileyenlerin yeni yasama yılı boyunca yapacakları hiçbir açıklamanın halk nezdinde bir karşılığı kalmadığını öne sürdü. İnan, yabancı devlet başkanlarından onay alma çabası içinde olanların, TBMM'nin sorumluluğunu taşıyamadığını belirterek eleştirilerini noktaladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız