İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0024 %0.05
55,9822 %0.01
6.283,34 %-0.89
77.038,01 %-1.26
Muhalif. HABERLER 11 yaşındaki Elifsu'nun yaşam mücadelesi: Hastane odasında gelen 'acil' haber

11 yaşındaki Elifsu'nun yaşam mücadelesi: Hastane odasında gelen 'acil' haber

Kalp yetmezliğiyle mücadele eden 11 yaşındaki Elifsu Yüksel, beş aydır Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde uygun donörü bekliyor. Ailesi, organ bağışı konusunda toplumsal duyarlılık çağrısında bulunuyor.

11 yaşındaki Elifsu'nun yaşam mücadelesi: Hastane odasında gelen 'acil' haber
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören 11 yaşındaki Elifsu Yüksel, kalp yetmezliği teşhisiyle başlayan zorlu sürecinde kritik bir aşamaya geldi. Yaklaşık iki yıldır hastane ortamında yaşamını sürdüren küçük kız, hastalığının ilerlemesi nedeniyle beş ay önce acil kalp nakli listesine dahil edildi. Antalya'da başlayan sağlık serüveni, Ankara'ya uzanan bir umut bekleyişine dönüştü.

Hastaneyi evine dönüştüren küçük yürek

Elifsu, tedavi sürecini hastane odasında annesi Hatice Gürbilek Yüksel ile birlikte geçiriyor. Eğitimine hastane bünyesindeki sınıfta devam eden Elifsu, bir yandan derslerine odaklanırken diğer yandan sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor.

Anne Hatice Yüksel, kızının akciğer basıncındaki artış nedeniyle durumunun ciddileştiğini ve acil nakil sürecinin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Hastane odasının artık onlar için bir ev, okul ve yaşam alanı haline geldiğini belirten anne, kızının en büyük hayalinin kardeşlerine kavuşmak ve parkta özgürce koşabilmek olduğunu ifade ediyor.

11 yaşındaki Elifsu'nun yaşam mücadelesi: Hastane odasında gelen 'acil' haber

Organ bağışı çağrısı: Bir hayat kurtarabilirsiniz

Organ Bağışı Haftası vesilesiyle topluma seslenen aile, organ bağışının önemine dikkat çekiyor. Anne Yüksel, kendisinin de organlarını bağışladığını belirterek, insanların bu konuda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini savunuyor. Hastanede gerçekleşen diğer nakillere kendi çocukları gibi sevindiklerini dile getiren anne, aynı mutluluğu kendi aileleri için de umutla beklediklerini söylüyor.

Hayalleri için şifa bekliyor

Hastane odasında duygularını paylaşan Elifsu Yüksel ise ailesini ve kardeşlerini çok özlediğini dile getiriyor. Büyüdüğünde ressam, doktor veya polis olmayı hayal eden Elifsu, piyano çalmaktan ve resim yapmaktan büyük keyif alıyor. Sağlığına kavuşup evine dönmek isteyen küçük kız, herkesi organ bağışında bulunmaya davet ederek, bu adımın başka hayatlar için bir umut ışığı olabileceğini hatırlatıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız