1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralı

Zonguldak'ta maden ocağında göçük!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zonguldak'ta maden ocağında göçük!
Abone ol
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerin tespiti için çalışma başlatıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin ise yaralandığını duyurdu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." dedi. 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında göçük meydana geldi. 

Zonguldak Valisi 4 işçinin göçük altında kaldığını söyledi, Bakan Koca yaralı sayısını 6 olarak duyurdu 

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 280 kişinin çalıştığı vardiyada 4 işçinin göçük altında kaldığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 16.36'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı. 

Bakan Işıkhan: Kazayı araştırmak üzere müfettişler görevlendirildi 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." açıklamasını yaptı. 

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama: Göçüğün nedeni patlama değil, tavan çökmesi 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkez,  göçüğün nedenine ilişkin, "Zonguldak'taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili, "patlama" iddiası doğru değildir. TTK Armutçuk Müessesindeki göçüğün nedeni patlama değil, tavan çökmesidir." açıklamasını yaptı. 


Yorum Yazın