Z kuşağı erkekleri, doğum kontrol hapını deneme konusunda istekli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Z kuşağı erkekleri, doğum kontrol hapını deneme konusunda istekli
Abone ol
ABD’de yapılan bir sağlık anketi düzenlendi. Ankete göre Z kuşağı erkeklerin yüzde 81’inin erkekler için üretilen bir doğum kontrolü hapını denemeye olumlu yaklaştığı görüldü.

The Hill’de yer alan habere göre, Innerbody Research isimli online sağlık sitesi, farklı yaşlarda, cinsel olarak aktif bin yetişkine cinsel sağlık alanında sorular sordu. 

Anket, yeni jenerasyon erkeklerin doğum kontrol yöntemleri konusunda yeni yöntemlere daha olumlu baktığını gösterdi.

Ankete göre, 1997-2012 yılları arasında doğan Z kuşağında erkeklerin yüzde 81’i erkekler için üretilecek doğum kontrol hapını denemeye istekli olduklarını söylerken 1981-1996 arası doğan milenyum kuşağında bu oran yüzde 65, 1965-1980 arasında doğan X kuşağında bu oran yüzde 64 oldu. 

Hazırlanan rapordan “Sorumluluğu paylaşmaya niyetli bir kuşak erkek görmek iyi haber. Ancak belki de Z kuşağı kadınlarının sesini duyuran feministler olduğu düşünüldüğünde şaşırtıcı değil” ifadeleri yer aldı. 

Bilim insanları yıllardır erkekler için doğum kontrol hapı üzerinde çalışsa da henüz piyasaya çıkmadı. Minnesota Üniversitesi’nden araştırmacılar, insanlar üzerindeki klinik testlere başladıklarını açıklamıştı.


Yorum Yazın