Doğal yollar ve evde kür yapımı...

Yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri
Abone ol
Kadınların en büyük sorunlarından biri vücutlarında meydana gelen tüylenmelerdir. Peki, yüzdeki istenmeyen tüyler nasıl yok edilir? ve doğal yollar...

Kadınların en büyük sorunlarından biri vücutlarında meydana gelen tüylenmelerdir.  Bu tüyler görünüş olarak oldukça rahatsız edici bir durumda olduğundan kadınlar bunlardan kurtulmak için pek çok alternatif yola başvurmaktadırlar. Acı ile  yapılan ağdalar, epilasyon yöntemleri, evlerinde kendilerinin hazırladıkları tüy azaltıcı kürler kadınların bu tüylerden kurtulmak için başvurdukları temel kaynaklardır denilebilir. İstenmeyen tüyler vücudun farklı yerlerinde çıkmaktadır. Bu türlerin en başa bela yerlerde bulunanları hiç şüphesiz yüzde oluşan tüylenmeler olmaktadır.

Yüzde istenmeyen tüyler nasıl yok edilir? Yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün mü? Yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulmanın doğal yolları? kadınlar tarafından sıkça araştırılan bir konudur.

Yüzdeki tüylenmelerin oluşmasının nedenleri

En fazla yüzdeki tüylenmeler ile alakalı karşılaşılan neden hormonal bir bozukluğun bulunmasıdır. Hirsutizm dediğimiz hormonal bozukluğun yaşanmasının nedeni kadınlarda bulunan testosteron hormonunun fazla çalışmasından kaynaklanmaktadır.
Tüylenmelerde karşılaşılan diğer ikinci yaygın olan neden polikistik over, doktora başvurulduğu zaman haplarla tedavi edilebilmektedir.
Yüzünüzde meydana gelen aşırı bir tüylenme bulunuyorsa kesinlikle bir doktora gözükmeniz gerekmektedir. Normal bir şekilde meydana gelen tüylenme durumu herkes de olabilir diye karşılayabileceğiniz aşırı tüylenmeler bir takım hastalıklara işaret  edebilmektedir. Bu hastalıklar kolay bir şekilde tedavi edilebilecek türden hastalıklardır. Ancak bunların teşhis edilebilmesi ile bir doktor kontrollü girmeniz gerekmektedir.

Yüzdeki tüylenmeler nasıl temizlenir?

Yüzdeki tüylerden kurtulmak için tüyleri alma yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler evde kendiniz yapabileceğiniz ağdalardan, epilasyonlara ve farklı kürlere kadar çeşitlilik arz etmektedir.

Elektroliz yöntemi:

Sıklıkla tercih edilen bir yöntem olan elektroliz yöntemi kalıcı epilasyon yöntemi olarak bilinmektedir. Bu yöntem nedir teknisyenin yüzünüzdeki her bir ürünün içerisine küçük iğnelere yerleştirmesi sonucunda kökün elektrik yöntemi ile tahrip edilmesi sonucunda gerçekleştirilmektedir. Bu yöntem birçok farklı yan etki barındırdığı için tercih edilme açısından farklı seçeneklere başvurulmaktadır. Kökten çözüm için bu yöntemi tercih etmek isteyenler kesinlikle daha önceden yaptıranlar tarafından memnuniyet belirten yerlerde yaptırması gerekmektedir. Elektroliz  yönteminin yan etkilerine baktığımız zaman şişme, kızarıklıklar ve yara izi oluşumunu görebiliriz. Aynı zamanda elektroliz yöntemi pahalı bir yöntem olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilme oranı da düşmektedir. Elektroliz yöntemi tek bir sefere mahsus olarak yapılan bir yöntem olmayıp birçok seans gerektirmektedir. Bundan dolayı işin maddi kısmı kesinlikle dikkate alınmalıdır.

Ev yapımı doğal kür

Bu yöntem evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz oldukça doğal olan ve herhangi bir yan etki bulundurmayan bir yöntemdir. Yüksek ücretli yöntemler düşünüldüğü zaman istenmeyen tüylere bulunanların rahatlıkla tercih edebileceği bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntem yüzünüzdeki tüylerin yanmasına neden olmadan  azaltıcı bir etkide bulunan bir yöntemdir. Bu karışımı hazırlayabilmek için 3 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve bir çorba kaşığı bal gerekmektedir. Şeker limon suyu ve bal karışımının yapılmasından sonra cildinize nemlendirici ve yumuşatıcı bir özellik kazandırma ile tüylerde ağartma durumu meydana gelecektir.

Bu kürün hazırlanabilmesi için bir kasenin  içerisine 3 yemek kaşığı şekeri koyun, şekerin üzerine balı ilave edip karışımı mikrodalgada 3-4 dakika boyunca bekletin.

Mikrodalgaya koyduğunuz karışımdaki şeker tamamen çözünür hale geldiğine emin olduktan sonra eriyen  karışıma limon suyunu ekleyin. Bu karışımın soğuma işleminin gerçekleşebilmesi için 20 dakikalık bir süre bekleyin. Ağda haline gelen karışımı ağda yönteminde olduğu gibi mevcut olan bölgeye yapıştırıp çekin. Bu karışım her ne kadar acılı bir yöntem seçeneği gibi dursa da yüzünüzdeki tüylerden kurtulma ya büyük oranda fayda sağlayacak bir yöntem olmaktadır.

Doğal karışım

Yüzünüzdeki tüylerin azalmasına yardımcı olacak olan karışımda mısır unu, yumurta ve şeker bulunmaktadır. Yumurtanın beyaz olan kısmı yüzünüze uygulayacağını harika bir maske görevi görecektir. Yumurta beyazı yüzünüzde kuruduktan sonra çıkarma işlemi sırasında kolaylıkla atabilecek bir maddedir. Üstelik yumurta beyazı ağda gibi yüzdeki tüylere kolaylıkla çekilecektir. Maskenin içerisinde bulunan şeker cildinizdeki ölü hücreleri temizleyecek ve temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Maskenin hazırlanabilmesi için bir çorba kaşığı şeker, yarım çorba kaşığı mısır unu 1 adet yumurta gerekmektedir. Yumurtayı kırıp akını bir kaseye ayırın daha sonra üzerine bir yemek kaşığı mısır unu ekleyin. Yumurta akı ve mısır unu topaklanma kadar çırpın ve karışımı pürüzsüz bir kıvama getirin. Karışıma ekledikten sonra biraz bekleterek yüzünüze ağda gibi sürün.  İşlem bittikten sonra yüzünüzden maskeyi nazikçe çıkartın. Bu maskeyi daha etkili sonuçlar alabilmek için haftada 2-3 defa uygulamanın gerekecektir.


Yorum Yazın