Yusuf Kerim Sayın kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Gülten Sayın kimdir, neden tutuklu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yusuf Kerim Sayın kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Gülten Sayın kimdir, neden tutuklu?
Abone ol
Kanser türü Ewing Sarkom hastalığıyla mücadelesini kaybeden Yusuf Kerim Sayın'ın kim olduğu, annesi Gülten Sayın'ın suçunun ne olduğu merak ediliyor. Bu bağlamda, Yusuf Kerim Sayın kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Gülten Sayın kimdir, neden tutuklu?

 Tehlikeli bir kanser türü olan Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın vefat etti. 'Örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla yargılanıp altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan annesinin, Yusuf Kerim'e kavuşabilmesi için birçok sanatçı ve siyasetçi mücadele etmişti.

Yusuf Kerim Sayın'ın vefatını Tutuklu Hastalar Platformu duyurdu.

Doktorların iyileşmesi için yüzde 20 şans tanıdığı Yusuf Kerim, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Platformun yaptığı paylaşımda, “Kanun, 5 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığı halde keyfi davranılıp Yusuf Kerim annesine geç kavuşturulmuştu, küçük bedeni daha fazla kanser hastalığına dayanamadı. Hepimizin başı sağ olsun” denildi.

Yusuf Kerim Sayın kimdir? 

Doktorların iyileşmesi için yüzde 20 şans tanıdığı Yusuf Kerim, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Ancak, annesi ile 4 ay ayrılığın ardından kavuşan küçük Yusuf'tan aylar sonra ölüm haberi geldi. Baba Süleyman Sayın, birkaç gün önce oğlunun sağlık durumunun kötüleştiğini ve hastalığının ilerlediğini duyurmuştu. 7 yaşındaki Yusuf Kerim hayatını kaybetti.

Gülten Sayın kimdir?

Çocuğu Yusuf Kerim tedavi gördüğü sırada Anne Gülten Sayın, ‘FETÖ’ye üye olduğu’ gerekçesiyle altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezanın Yargıtay’da onanması üzerine aralıkta cezaevine girmişti. Adalet Bakanlığı, bakıma muhtaç veya ağır hasta 18 yaş altı çocuğu olan, 10 yıl altında ceza alan kadın hükümlüye bir yıla kadar infaz erteleme düzenlemesini içeren kanun teklifi hazırlamıştı. 

Gülten Sayın neden tutuklu? Kaç yıl ceza aldı?

Gülten Sayın, Sakarya 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalmaktadır. “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma - FETÖ/PDY” suçundan hükümlüdür. Gülten Sayın 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştır.


Yorum Yazın