Döner, pizza hatta Türk kahvesi bile!

Yunanistan’da yemek içmek Türkiye’den çok daha ucuz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistan’da yemek içmek Türkiye’den çok daha ucuz
Abone ol
Türkiye, dünyadaki ekonomik gidişatın tam tersi şeklinde sürekli olarak artan enflasyon ve yüksek fiyatlarla boğuşuyor. Günlük yaşamda özellikle yeme içme anlamında bu gerçeklikten kaçamayan Türk vatandaşları, tatil dönemi geldiğinde ise Yunanistan ve Yunan adalarındaki fiyatların şaşkınlığını yaşıyor. Ülkemize göre çok daha uygun fiyatlarla sunulması tatile çıkmak isteyenleri cezbediyor.

Yaklaşan ve 9 güne çıkarılan bayram tatili ile birçok Türk vatandaşı, Türkiye'deki tatil beldelerinden ziyade Yunan adalarını tercih etmeyi planlıyor. Özellikle yüksek fiyat farkları, bu tercihi etkiliyor. Türk kahvesi, hamburger, döner ve deniz ürünleri gibi popüler yiyeceklerin fiyatları karşılaştırıldığında, Yunanistan'daki seçeneklerin daha uygun olduğu görülüyor.

Yunan adalarına yapılan ziyaretler, 60 Euro karşılığındaki kapı vizesi ile kolaylaştırılmış durumda. Türk vatandaşları Midilli, Sakız, Sisam, Limni, Leros, Kalimnos, Kos, Simi, Rodos ve Meis gibi adaları ziyaret edebiliyor. Fiyatlara bakıldığında, Yunan adalarında Türk kahvesi ortalama 2 Euro (70 TL), hamburger 5 Euro (175 TL) ve deniz ürünleri menüsü ortalama 10 Euro (350 TL) gibi makul fiyatlarla sunuluyor.

Buna karşılık, Türkiye'deki tatil bölgelerinde çay ve kahve için 100 TL, döner için ortalama 600 TL ve ahtapot salatası için 1.600 TL gibi yüksek fiyatlar isteniyor. Ayrıca, plajların ücretsiz olduğu Yunanistan'da turistler, uygun fiyatlar ve kaliteli yemek seçeneklerinden memnun kalıyor. Bu durum, bayram tatilinde Yunan adalarına olan ilgiyi artırıyor.


Yorum Yazın