Yunanistan'da tren kazasına tepkiler büyüyor: Komşuda on binler sokakta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistan'da tren kazasına tepkiler büyüyor: Komşuda on binler sokakta
Abone ol
Yunanistan’da meydana gelen tren kazasına yönelik tepkiler devam ediyor. Sendikalar genel grev çağrısı sonrası on binlerce kişi sokaklara indi.

AFP'nin aktardığına göre, Yunanistan polisi bugün düzenlenen protestolara 40 binden fazla insanın katıldığını açıkladı.

28 Şubat'ta yaşanan tren kazasından hükümetin ihmalini sorumlu tutan sendikalar, günlerdir grevler düzenleyerek hükümeti protesto ediyor. Bugün düzenlenen greve özel sektör ve kamu sendikaları da destek veriyor. Sendikalardan yapılan açıklamada kazayla ilgili şeffaf ve kapsamlı soruşturma çağrısı yapılarak “Bu konunun üzerinin örtülmesinin ve sorumluların yargılanmaktan kaçmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

28 Şubat Salı günü yerel saatle 23.20'de Larisa kentinin 26 kilometre uzağındaki Tempi bölgesinde meydana gelen kazada, çoğu üniversite öğrencisi 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Bir yolcu ve bir yük treninin aynı ray hattı üzerinde karşı istikametlerde ilerlerken çarpışması, Yunanistan demir yollarındaki altyapı ve güvenlik sistemlerinin eksikliğini ortaya çıkarmış ve ihmaller tepkilere yol açmıştı.

Tren kazasının çoğu öğrenci 57 kişinin hayatına mal olması, muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP), oy kaybına uğradığını gösteren bir anket yayınlandı.


Yorum Yazın