Yüksel Yalçın kimdir, nereli, kaç yaşında?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüksel Yalçın kimdir, nereli, kaç yaşında?
Abone ol
Yüksel Yalçın'ın kim olduğu ve hayatı merakla araştırılmaya başlandı. Biz de bunun üzerine haberimizde, 'Yüksel Yalçın kimdir, nereli, kaç yaşında?' sorularının yanıtına yer verdik.

Yüksel Yalçın kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yüksel Yalçın 1970 doğumlu olup, 1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini bitirdi. Beykent Üniversitesi Genel İşletmecilik Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İşletme Doktora Programı’nda tez aşamasındadır.

1992 yılında profesyonel iş yaşamına başlayan Yalçın, ilk olarak otomotiv sektöründe, Kalite Yönetimi ve aydınlatma sektöründe Üretim Planlama ve Kalite Yönetimi alanlarında çalıştı. Kurucusu olduğu danışmanlık firması ile başta üretim sektörü olmak üzere çok sayıda firmada Yönetim Sistemleri Danışmanlık çalışmalarını yürüttü.

İş yaşamının son 25 yılında Endüstriyel Mutfak sektörünün uluslararası markalarından Japon ortaklı Öztiryakiler Firması’nda Genel Müdür olarak çalışmış, 13 Kasım 2020 yılı itibari ile İBB İştiraklerinden İstanbul Enerji A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Yüksel Yalçın, Türk Eğitim ve Gelişim Akademisi (TEGA), Türk Mühendisleri Birliği, Gümüşhane Üniversitesi Vakfı Kurucu Üyeliği, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yanında GÜSİAD Genel Başkanlığını uzun yıllar yürütmüştür.

TİM-İDMMİB bünyesinde gerçekleştirilen proje yarışmalarında Proje Yönetimi Eğitim Koordinasyonu Jüri ve Kurul Üyelikleri, devlet destekli Turquality Programı’nın YTÜ-SEM Eğitim Programı Koordinatörlüğü, Ulusal Markalaşma Programları, Mühendislik ve yöneticilik alanında üniversitelerde araştırma çalışmaları, çeşitli panel, konferans sunumlar yapmış, Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik Girişimcilik, Proje Yönetimi gibi yönetim sistemleri konularında özel sektör katılımcılarına ve birçok üniversitede eğitim programlarına katkı sağlamıştır.

Yayınlanmış 3 makalesi bulunan Yalçın, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Yorum Yazın