York Düşesi Sarah Ferguson'a ikinci defa kanser teşhisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
York Düşesi Sarah Ferguson'a ikinci defa kanser teşhisi
Abone ol
York Düşesi Sarah Ferguson’a, meme kanseri tedavisi sırasında kanserli bir benin tespit edilmesinin ardından cilt kanseri teşhisi konuldu.

Düşes, başka bir kanser teşhisine sahip olmanın ”üzüntü verici” olmasına rağmen moralini koruduğunu açıkladı. Düşes’in sözcüsü şunları söyledi: ”Düşes ameliyata girerken dermatoloğu birkaç benin alınmasını ve aynı anda analiz edilmesini istedi ve bunlardan birinin kanserli olduğu belirlendi. Erken aşamalarda yakalandığından emin olmak için tetkikler devam ediyor. Düşes, kendisini destekleyen tüm sağlık ekibine, özellikle de dikkatli davranarak hastalığın tespit edilmesini sağlayan dermatoloğuna minnettar.”

Düşes’e yakın kaynaklar, Düşes’in Avusturya’da iyileştikten sonra İngiltere’ye geri döndüğünü, altı ay içinde ikinci bir kanser teşhisinin üstesinden gelinmesi gereken büyük bir zorluk olduğunu ancak kendisinin dayanıklı bir insan olduğunu ve ailesinin bakımı ile desteğini aldığını söyledi. Geçen yıl rutin mamografi taramasının ardından kendisine meme kanseri tanısı konulmuştu. Düşes, tüm kadınları düzenli kontrollerini aksatmamaya çağırdı ve bunun başkalarını kurtarmak için olumlu bir mesaj olmasını istedi.


Yorum Yazın