YKS 2023 yerleştirme sonuçları için gözler o tarihte

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YKS 2023 yerleştirme sonuçları için gözler o tarihte
Abone ol
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanma tarihi, yerleştirme sürecinin tamamlanmasının hemen ardından gündeme geldi. Ağustos'un 14 ve 18'i arasında açıklanması beklenen üniversite sınav sonuçlarının alınan bilgilere göre 22'sinde açıklanması bekleniyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) tercihlerinin ardından adayların sonuç yani yerleştirme beklentisi devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) tercih sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden ilan edilecek. Sonuçların açıklanması ile üniversite kayıt süreci başlayacak ardından ise ÖSYM, ek yerleştirme işlemlerine dair kılavuz yayımlayacak ve kontenjan bilgisini ilan edecek. 

Ağustos'un 14 ve 18'i arasında açıklanması beklenen üniversite yerleştirme sınav sonuçları Muhalif'in ulaştığı bilgilere göre 22'sinde açıklanacak. ÖSYM aslında Pazar günü de yani 20'sinde de açıklayabilecek durumda ama YÖK 22'sinin beklenmesini istiyor. Son dakikada YÖK kararında bir değişiklik olmazsa açıklama 22'sinde yapılacak.


Yorum Yazın