Putin blöf yapmıyormuş!

Yıllar sonra ortaya çıkan "uzay topu"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıllar sonra ortaya çıkan "uzay topu"
Abone ol
Rusya'nın yıllardır sır gibi sakladığı 'uzay topu' ilk defa göründü. Soğuk Savaş yıllarında geliştirilen silaha ait ilk görüntüler Rus devlet televizyonunda yayınlandı.

Zırhlı kamyonun içinde yer alan operasyon merkezinden kontrol edilen tankın 400 mm otomatik silah, Ataka anti tank füzesi ve bir lav silahına ev sahipliği yapıyor. Kısa sürede envantere gireceği açıklanan robot tanklar yeni bir gözdağı olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Rusya'nın ‘Poseidon’ isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Resmi adı 2M39 olan “Poseidon” dünyanın en büyük torpidosu olarak nitelendiriliyor ve ABD sahillerinde tsunami yaratabilecek kapasitede olduğu belirtiliyor

NATO standartlarına göre ‘Kanyon’ adı verilen bu torpido 10 kiloton gücünde nükleer başlık taşıyabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda 'ölümcül' bir silah geliştirdiklerini duyuran Putin'in bu açıklamaları başta ABD olmak üzere 'batı dünyası'nda blöf olarak yorumlanmıştı.

Bölgedeki buzulların erimesi sonrası Putin'in blöf yapmadığı, Rusya'nın kutup bölgesinde bu silahı test ettiği ortaya çıktı. Ülke basınında yer alan haberlere göre, Putin, 2M39'un 2022 yazına kadar Kuzey Kutbu'na konuşlandırılmasını istiyor.
 


Yorum Yazın