Yeşilçam isminin kökeni, hikayesi nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşilçam isminin kökeni, hikayesi nedir?
Abone ol
Türk sinemasının 1960’lardan beri süre gelen bir ismi var; Yeşilçam. Cümle içinde geçtiği zaman insanların ne demek istediğini çok iyi anlıyoruz. Peki Yeşilçam nedir? Neden Türk sinemasına Yeşilçam deniyor?

Zaman zaman yükselen zaman zaman düşüşe geçen Türk sinemasının birçok ismi vardır. Dram, komedi, aksiyon da olsa tarzları Yeşilçam denince bir çatı altında toplanabiliyor.

Yeşilçam nedir?

Yeşilçam ismi Türk sinemasına, İstanbul’ un Beyoğlu semtinde Taksim’ e yakın bir alanda bulunan Yeşilçam sokağı, 1980 öncesinde tüm film şirketlerinin yazıhanesinin bulunduğu bir sokak olması neticesinde girmiştir. Kısacası Türkiye’nin Hollywood’u Yeşilçam olmuştur. Tüm film şirketleri bu sokakta bulunmaktadır.Büyük imkânsızlık yaşayan Yeşilçam, gücün ve dayanıklılığın da simgesi olmuştur. Yaz kış yapraklarını dökmeyen çam ağacı gibi Yeşilçam sineması da her daim ayakta kalmayı başarmıştır.

Yeşilçam Sokağı nerededir?

Yeşilçam Sokağı İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunmaktadır. İstiklal Caddesi üzerinde Galata’ya doğru giderken, Madame Tussauds Müzesi'ne gelmeden önceki sokak Yeşilçam Sokağı’dır.

Yeşilçam'ın efsane filmleri

Hababam Sınıfı
Battal Gazi
Al Yazmalım
Canım Kardeşim
Köyden İndim Şehire
Neşeli GünlerTosun Paşa
Sultan


Yorum Yazın