Yeşil Sol Parti üç büyükşehirde de aday çıkarabilir: Açıklama Meral Danış Beştaş'tan geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşil Sol Parti üç büyükşehirde de aday çıkarabilir: Açıklama Meral Danış Beştaş'tan geldi
Abone ol
Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin üç büyükşehirde (Ankara, İzmir ve İstanbul) aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin olarak, “Tabii ki çıkarabilir. Bu en tabii hakkımız” ifadelerini kullandı.

Beştaş, seçim sürecine ve 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Halk TV’de Sansürsüz adlı programına katılan Beştaş, seçim sürecinde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile bir araya gelmemesine yönelik eleştiride bulundu.

”Biz olmasak Kılıçdaroğlu, o şekilde karşılanabilir miydi?”

Beştaş, “Masada olmamamıza rağmen Kılıçdaroğlu‘na oy verelim dedik. Ancak yüzde 1’lik partilere bakanlık verirken, partimize karşı uzak durdu. Bu durum halkımızda ciddi tepkiye yol açtı. Vatandaş bizi eleştiriyor. Kürt illerinde Kılıçdaroğlu rekor oy aldı. Biz olmasak Kılıçdaroğlu bölge illerinde o şekilde karşılanır mıydı? Bunlara karşı bir hakkı teslim etmek lazım” dedi.

”Kürtlere veba muamelesi yapılıyor” 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) hakkında da konuşan Beştaş, “Aynı eleştiriyi TİP’e de yöneltiyoruz. Erkan Baş, ’Biz Kürtlerlerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık’ diyor. Bir nevi Kürtlere veba muamelesi yapılıyor. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Şu an Emek ve Demokrasi Bloğu bileşenlerinin toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası herkes kendi partisi açısından değerlendirmelerini yapacak” ifadelerini kullandı.

”Aday çıkarabiliriz”

Beştaş, HDP’nin üç büyükşehirde (Ankara, İzmir ve İstanbul) aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Tabii ki çıkarabilir. Bu en tabii hakkımız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadığımız için muazzam bir eleştiri var.”


Yorum Yazın