Prof. Dr. Ahmet Özer yazdı:

Yerel seçim öncesi aşılması gereken bazı bariyerler konusunda öneriler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel seçim öncesi aşılması gereken bazı bariyerler konusunda öneriler
Abone ol
Prof. Dr. Ahmet Özer'in kaleme aldığı "Yerel seçim öncesi aşılması gereken bazı bariyerler konusunda öneriler" başlıklı yazı...

Yerel seçimlere giderken CHP’nin özellikle büyükşehirlerde başarılı olmasının önünde duran bazı bariyerler var. Bunları aşmadan başarıya ulaşma şansı zor. Tabi buna karşı avantajlı olduğu durumlar da yok değil. Sahip olunan avantajları başka bir yazıya bırakarak bu yazıda karşı karşıya olduğu bazı dezavantajlara da dikkat çekmek istiyorum.

Seçimi kazanmak için bu noktalar üzerinde çalışmak önemli görünüyor.

CHP’NİN İÇİ

Yaklaşık dört ay önce önemli bir genel seçim yaşadık. Şimdi bu seçimin ardından yaklaşık altı ay sonra yerel seçimlere gidiyoruz. “Genel seçimlerin gölgesi” hala devam ediyor. Genel seçim sürecinde kazanma konusunda beklenti çok yükseltilmişti. Fakat seçim kazanılmayınca seçmen kitlesinin önemli bir bölümünde derin bir hayal kırıklığı meydana geldi.

Duygusal kopuş yaşayan kızgın seçmen kitlesi şu anda “sandığa gitmeyeceğim” diyor.

Bu süreçte “değişim” talebi dillendirildi. Değişim bu travmayı atlatma konusunda rol oynayabilirdi. Ancak parti yönetiminin yenilgiyi biraz es geçmesi ve değişim konusunda adım atmaması bu kitleyi önce öfkelendirdi, ardından bu öfkeli hal giderek “duygusal bir kopuşa” yol açtı.

Duygusal kopuş yaşayan kızgın seçmen kitlesi şu anda “sandığa gitmeyeceğim” diyor. Bu husus aşılması gereken en önemli handikapların başında geliyor.  Diğer bir deyişle, CHP yönetiminin yenilgi sonrası tavrından ve tutumundan rahatsız olan bir kesim deyim yerindeyse sandığa küsmüş durumda. Kendince bu şekilde “intikam” alacağını düşünüyor. İşte bu durum yerel seçimlerin kazanılması konusunda aşılması gereken büyük bir handikabı oluşturuyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın