Bir bomba kulis bilgisi daha

Yer yerinden oynayacak! İşte görevden alınacak bakanların tam listesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yer yerinden oynayacak! İşte görevden alınacak bakanların tam listesi
Abone ol
İstanbul Sözleşmesi'nin iptali ve Merkez Bankası'nın çiçeği burnunda Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasıyla çalkantılı bir hafta sonu geçiren Türkiye'yi, yarın ya da pazartesi günü geniş çaplı bir kabine revizyonu bekliyor. İstanbul Sözleşmesi'nin feshini tüm Türkiye'ye ilk duyuran Muhalif bu kez de görevden alınacak bakanların tam listesini açıklıyor.

Külliye'ye yakın güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre yarın ya da önümüzdeki pazartesi günü yapılacak kabine revizyonunda görevden alınacak bakanların isimleri belli oldu. Son anda bir fikir değişikliği olmazsa, beklenenden daha kapsamlı kabine revizyonunda koltuğunu kaybedecek bakanların isimleri şunlar:

Abdülhamit Gül: Adalet Bakanı 

Zehra Zümrüt Selçuk: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Mevlüt Çavuşoğlu: Dışişleri Bakanı

Fatih Dönmez: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Ziya Selçuk: Milli Eğitim Bakanı

Bekir Pakdemirli: Tarım ve Orman Bakanı

Ruhsar Pekcan: Ticaret Bakanı


FAHRETTİN KOCA SÜRPRİZİ

MUHALİF'in edindiği bilgilere göre, muhtemel kabine revizyonunda kulislerde adı en önde çıkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu fırtınayı koltuğunu koruyarak atlatacak gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek aşılama gerekse salgın önlemleri konusunda bir hayli eleştirilen Koca'ya haksızlık yapıldığını düşündüğü ve kabine revizyonunun dışında tutmaya karar verdiği öğrenildi.

Bu arada bazı bakanlıkların bölünebileceği ve kabinedeki bakan sayısının artabileceği de ihtimal dahilinde. Bu durumda bazı bakanlar koltuğunu korusa bile görev alanında bir daralma yaşayacak. Bazı bakanların yer değiştireceği de gelen bilgiler arasında...

BERAT ALBAYRAK DÖNÜYOR MU?

Merak edilen bir başka konu ise görevden affını istemesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen ne bir görüntü ne de bir ses veren Damat Berat Albayrak'ın kabineye dönüp dönmeyeceği hususu. Kaynaklarımız bu konuda net bir bilgi vermezken, "Olabilir de olmayabilir de" yorumunu yaptılar.
Aynı kaynaklar bu listeden en fazla yüzde 10 fire olabileceğini, yüzde90'nın revizyonda koltuğunu kaybedeceğini de vurguladılar.
Göreveden alındığı halde twitter'dan Cumhurbaşkanı'na şükranlarını sunan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın kabine de bir koltukla, Mesela Maliye Bakanlığı ile taltif edilip edilmeyeceği de merak konusu...

Bizi izlemeye devam edin. Görevden alınacak bakanların yerine atanacak isimlerin tam listesi de MUHALİF'te olacak...
 


Yorum Yazın