Xiaomi'nin ''Mi'' si artık kullanılmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Xiaomi'nin ''Mi'' si artık kullanılmayacak
Abone ol
Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, 10 seneden uzun bir süredir kullandığı ''Mi'' ön takısını yeni ürünlerinin isimlerinde kullanmayı bırakacağını açıkladı. Şirketin, bunun yerine ürünleri yalnızca '‘Xiaomi'' ön takısıyla piyasaya süreceği belirtildi.

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, 'Mi' ön takısını yeni ürünlerinin isimlerinde kullanmayı bırakacağını açıkladı. Söz konusu ön eki 10 seneden uzun bir süredir kullanan şirket, yeni ürünlerini yalnızca 'Xiaomi' marka adı altında piyasaya süreceğine işaret etti. Xiaomi, konuya ilişkin iddiaları XDA Developers'a doğruladı.

Çin merkezli teknoloji devi, yeni kararını uygulamaya en yeni akıllı telefon modellerinden biri olan 'Mix 4'ün tanıtımı ile başladı. Cihaz, 'Mi Mix 4' yerine 'Xiaomi Mix 4' adı altında görücüye çıkarıldı.



Diğer yandan; son dönemlerde marka ve ürün adı konusunda birkaç kez daha değişiklik yapan şirket, sene başında marka logosu ve kimliğini yenilemişti.

ALINAN KARAR, YALNIZCA PİYASAYA YENİ SÜRÜLECEK ÜRÜNLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Paylaşılan bilgilere göre; ''Mi'' ön takısı, akıllı telefonlar dışında Xiaomi'nin akıllı ev sistemleri, günlük yaşam kategorisi ve robotik teknolojilerine ilişkin ürünlerinde de kullanılıyordu. Fakat dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri haline gelen şirket, artık müşterilerin marka adıyla daha kolay bağ kurabilmesini mümkün kılmak için ürünlerini yalnızca ''Xiaomi'' ön ekiyle piyasaya süreceğine işaret etti.



Bununla birlikte; Xiaomi, Çin'de ''Mi'' ön takısını kullanmayı halihazırda bırakmıştı ve yerel pazarda ürünlerini Xiaomi adı altında satmaya devam ediyordu. Yapılan son hamle ile küresel pazarda da ürün adlandırma stratejisinde sadeleşmeye gidilmiş oldu. Öte yandan; şirket, bugüne kadar 'Mi' ön takısıyla piyasaya sürülmüş olan ürünlerin adında değişikliğe gidilmeyeceğinin de altını çizdi. Alınan kararın, yalnızca piyasaya yeni sürülecek ürünler için geçerli olduğu belirtildi.

 


Yorum Yazın