Washington, hava koşulları sebebiyle hükümet dairelerini kapattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Washington, hava koşulları sebebiyle hükümet dairelerini kapattı
Abone ol
ABD, olası kasırgalar, hasar veren rüzgârlar ve büyük dolu taneleri konusunda uyarıldığı için, Washington DC bölgesindeki ABD hükümet ofisleri pazartesi günü erkenden kapandı.

Gök gürültülü fırtınalar ve rüzgarlar ağaçları devirirken, komşu Maryland ve Virginia’daki yaklaşık 200 bin ev ve işyerinin elektriğini kesildi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, Alabama’dan batı New York eyaletine kadar 29,5 milyondan fazla insanın kasırga riski altında olduğunu, ancak hiçbirinin rapor edilmediğini açıkladı.

Federal Havacılık İdaresi (FAA), gök gürültülü fırtınalar sebebiyle New York, Washington, Philadelphia, Atlanta ve Baltimore’daki havalimanlarında kalkan uçuşların durdurulmasını emretti. FAA, uçakları mümkün olduğunca fırtınaların etrafında yeniden yönlendirdiğini duyurdu.

Washington bölgesindeki kütüphaneler, müzeler, Ulusal Hayvanat Bahçesi, havuzlar ve başka belediye ve federal hizmetler de erken kapandı. ABD Personel Yönetimi Ofisi, federal çalışanların en geç saat 15.00’te yola çıkması gerektiğini söyledi.

Bir uçuş takip sitesi olan FlightAware, Washington Reagan Ulusal Havaalanında 102 ve Washington Dulles’da 35 olmak üzere 2 bin 600’den fazla ABD uçuşunun iptal edildiğini söylerken, 7 bin 700 ABD uçuşu daha ertelendi. 


Yorum Yazın