Von der Leyen: Taliban'ı tanımıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Von der Leyen: Taliban'ı tanımıyoruz
Abone ol
AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, "Kabil'deki insanların havalimanına getirilmesini sağlamak istiyoruz. Çocukların ve kadınların haklarını inkar eden bir rejime bir avro bile verilmeyecek" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Afganistan'dan tahliye edilen ve çoğunluğunu AB ile iş birliğinde bulunanların oluşturduğu Afganların bekletildiği Madrid'deki Torrejon de Ardoz askeri üssünü ziyaret etti.

Düzenlenen ortak basın toplantısında "Afganistan'a insani yardım devam etmeli" diyen Von der Leyen, Afgan mültecileri kabul eden ülkelere gerekli yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

"Operatif temasımız olacak"
"Taliban ile siyasi temasımız yok” diyen Von der Leyen,  şunları söyledi: “Taliban'ı tanımıyoruz. Sadece insan hayatını kurtarmak için operatif temasımız var. Kabil'deki insanların havalimanına getirilmesini sağlamak istiyoruz. Taliban'ı dinleyebiliriz ama onları sözlerine göre değerlendireceğiz. Çocukların ve kadınların haklarını inkar eden bir rejime bir avro bile verilmeyecek.”

"AB dayanışma gösterecek"
AB Konseyi Başkanı Michel de “şimdiye kadar yapılanların yitirilmemesi için çalışacaklarını” söyledi ve “Afganistan'da istediğimiz daha fazla istikrar, insan haklarını, değerlerimizi ve çıkarlarımızı savunmaktır” dedi.

"Afganistan'daki bu son 20 yıl boşa geçmedi. İspanya, her zaman insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmaya hazır olacaktır" diyen Sanchez ise "AB'nin birlik ve dayanışmasını göstererek Afganistan'dan tahliyelerle bu ülkedeki dramatik duruma karşılık verdiğini" söyledi
 


Yorum Yazın