3,5 milyon kişi başvurdu

Vergi yapılandırılmasında son haftaya girildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vergi yapılandırılmasında son haftaya girildi
Abone ol
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına dair düzenlemeler içeren 7326 sayılı kanun çerçevesindeki imkanlardan faydalanmak için yaklaşık 3,5 milyon mükellef başvuruda bulunurken, 69 milyar 125 milyon 497 bin 413 TL'lik alacak yapılandırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına dair düzenlemeler içeren 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı kanun çerçevesinde başvurular sürüyor.

Kanunun getirdiği imkanlardan faydalanmak için mükellefler yoğun ilgi gösterirken vergi dairelerine bugüne dek 3 milyon 480 bin 533 mükellef başvuru yaptı. 69 milyar 125 milyon 497 bin 413 TL alacak yapılandırıldı ve bu çerçevede 2 milyar 873 milyon 438 bin 970 TL tahsilat gerçekleşti.
 

Peşin ödeyene büyük avantaj

Yapılandırılan borçlar peşin veyahut taksitler halinde ödenebilecek ve peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 oranında indirim yapılacak.

Başvurular ağustos ayı sonuna dek Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet adresi veyahut e-Devlet sistemi üzerinden, vergi dairesine gelerek veyahut posta yoluyla da yapılabilecek.

Koronavirüs salgını sebebiyle başvuruların vergi dairelerine gitmeksizin, sanal ortamda gerçekleştirilmesi önem arz ediyor.

Yapılandırılan borçların ilk taksit veyahut peşin ödemelerinin 30 Eylül Perşembe gününe dek yapılması gerekiyor.
 


Yorum Yazın