Uzay keşiflerinde kullanılacak FLEX Rover tanıtıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzay keşiflerinde kullanılacak FLEX Rover tanıtıldı!
Abone ol
Astrolab şirketi, NASA'nın uzay projelerinde kullanması için FLEX Rover adını verdiği keşif gezginini tanıttı.

Son yıllarda insanlık, uzay ile arasındaki mesafeyi azaltmak için birçok keşif programı yaptı. Bu programlar dahilinde Mars’a ve Ay’a mürettebatsız programlar düzenlendi. Bu programlarda kullanılan araçlar imkanları dahilinde birçok veri topladı ve bilinmeyenleri gün yüzüne çıkardı. Son bir çalışma ise gelişmiş bir araç üzerine oldu.

Keşifleri kolaylaştıracak FLEX Rover aracı tanıtıldı

Astrolab adlı şirket, uzay programlarında kullanılabilecek esneklik ve keşif etrafında tasarlanmış yeni bir Ay gezgini tasarladı. Esnek Lojistik ve Keşif Gezicisi olarak adlandırılan FLEX Rover, engebeli arazi koşullarında esnek ve dengede kalabildiği kalabiliyor. Taşınabilir boyutuyla da göze çarpan gezgin, henüz geliştirme aşamasında. Araç, Astrolab tarafından bir video ile tanıtıldı.

Tanıtım videosunda emekli astronot Chris Hadfield’ın yer aldı. Şirket, ayrıca bir tanıtım yazısı da hazırladı. Açıklamada gezginin robot bilimi, keşif, lojistik, saha araştırması, inşaat, kaynak kullanımı ve diğer kritik faaliyetleri desteklemek için modüler yükleri toplama ve yerleştirme yeteneği veren yeni mobilite sistemi mimarisinden geldiği belirtildi. Astrolab’ın Kurucusu ve CEO’su Jaret Matthews, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi.

Astrolab, Ay ve Mars’ta sürdürülebilir bir insan varlığını desteklemek için gereken hareketliliği sağlamak için bir FLEX gezici filosunu piyasaya sürmeyi hedefliyor. İnsanlığın Dünya dışında gerçekten sürdürülebilir bir şekilde yaşaması ve faaliyet göstermesi için verimli ve ekonomik bir ulaşım ağının olması gerekiyor.


Yorum Yazın