Ünlülerden, Filistin'e destek: Kimi sokakta, kimi sosyal medyada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlülerden, Filistin'e destek: Kimi sokakta, kimi sosyal medyada
Abone ol
ABD'de Washington ve New York'ta düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne çok sayıda kişi katıldı. Bunlar arasında bulunan ünlü model Bella Hadid, "Daha iyi bir ülke için umutlarını kalbimde tutmak için güçlü duracağım" dedi. Sporcusundan oyuncusuna çok sayıda ünlü de, sosyal medyadan paylaşımlarını Filistin için sürdürüyor.

ABD'nin başkenti Washington ve en büyük kentlerinden New York, Filistin için gösterilere tanıklık etti. Washington'da Dışişleri Bakanlığı önünde başlayan yürüyüşe katılan binlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ve sloganlar eşliğinde Beyaz Saray'ın önüne kadar geldi. New York'ta da binlerce kişi Filistin için sokaklara indi.

Baba tarafından Filistin kökenli olan ünlü model Bella Hadid, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek için sokağa çıkanlar arasında yer aldı. Hadid'in yanında Amerikalı süper model kardeşi Gigi de yer aldı. 

ABD'de düzenlenen Filistin eylemine katılan 24 yaşındaki model, elinde Filistin bayrağıyla "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Sosyal medya hesabından da fotoğraf paylaşan Hadid, "Biz ender bir cinsiz! Filistin özgür kalana kadar Özgür Filistin. Allahım sen onları koru” ifadelerini kullandı.

"AİLEM İLTİCA ETMEK ZORUNDA KALDI"

Büyükanne ve büyükbabasının 1941 yılında Filistin'de evlendiklerinde çekilen fotoğrafını paylaşan Hadid, babası Muhammed Hadid’in ailenin sekiz çocuğundan biri olduğunu, 1948 yılında tüm ailenin önce Suriye’ye, ardından Lübnan ve Tunus’a iltica etmek zorunda kaldığını anlattı.

Büyükanne ve büyükbabasının 1941 yılında Filistin'de evlendiklerinde çekilen fotoğrafını paylaşan Hadid, babası Muhammed Hadid’in ailenin sekiz çocuğundan biri olduğunu, 1948 yılında tüm ailenin önce Suriye’ye, ardından Lübnan ve Tunus’a iltica etmek zorunda kaldığını anlattı.

Hadid, "Ailemi seviyorum, mirasımı seviyorum, Filistin'i seviyorum. Daha iyi bir ülke için umutlarını kalbimde tutmak için güçlü duracağım. İnsanlarımız ve çevrelerindeki insanlar için daha iyi bir dünya diliyorum. Tarihimizi asla silemezler. Tarih tarihtir." ifadelerini kullandı.

İngiliz - Arnavut asıllı şarkıcı Dua Lipa da Instagram hikayelerinde “Dünyanın müdahale etmesi ve buna bir son vermesi gerekiyor” yazdı. Şarkıcı Bernie Sanders gibi senatörlerin tweet’lerine de sık sık Instagram hikayelerinde yer veriyor.

ABD’li siyasetçi Bernie Sanders ise destek mesajında, “ABD İsrail’in Kudüs’te ve Batı Şeria’daki şiddetine karşı olmalı” dedi.

Avengers yıldızı Mark Ruffalo da aktivist Malala Yousafzai’den bir tweet paylaştı: “Kudüs’teki – özellikle çocuklara yönelik – şiddet dayanılmaz. Bu uzun çatışma birçok çocuğun hayatına ve geleceklerine mal oldu. Liderler hemen harekete geçmeli. Çocuklar ve siviller güvende olmadığında barış da olmaz. #AlAqsa.”

Pink Floyd solisti Roger Waters yayınladığı video ile İsrail saldırılarına tepkisiz kalmadı. Müzik dünyasının efsane isimlerinden biri olan Waters'ın hedefinde ise Joe Biden vardı. “İnsanların evlerinden soykırım gibi çıkarılmalarına destek oluyorsunuz. Peki ya onların yerinde sen olsan, nasıl hissederdin Joe Biden? Yüz yıllardır oturduğun evi bazı pislikler alıp gidiyor” diyen Waters'ın paylaşımı sosyal medyada hızla yayıldı.

Game of Thrones ve 300 Spartalı'daki rolleriyle dikkat çeken oyuncu Lena Headey de saldırılara karşı kayıtsız kalamadı. Oyuncu Instagram paylaşımlarıyla saldırılara karşı tepki gösterdi.

 


Yorum Yazın