Buse Terim, Özlem Ada Şahin, Helin Avşar...

Ünlü kadınlar ve başarılı markaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü kadınlar ve başarılı markaları
Abone ol
Sadece şan ve şöhretle yetinmiyorlar. Tasarım ve modaya kadar birçok alanda marka kuran ünlü isimler var. Biz de aralarından birkaçını sizler için derledik: İşte o ünlüler...

Hande Gülşen / Duygu Gülşen - 2Wins

2wins, iki genç tasarımcı ve girişimci Duygu ve Hande Gülşen tarafından 2008 yılında kurulmuştur. Renkli, eğlenceli ve el işçiliği tasarımlarıyla moda dünyasında farklı bir konsepte imza atan 2wins, kısa süre içerisinde uluslararası bir marka olmayı başarmıştır. Türkiye pazarındaki bu başarısının ardından, dünyanın pek çok ülkesinde adından söz ettirmiş, dünyanın farklı ülkelerinde önemli satış noktalarında satışa sunuluyor.

2wins, özenli el işçiliği ve detaylarla zenginleştirilmiş eşsiz ve heyecan verici tasarımların markasıdır. Dünya çapındaki trendleri 2wins dokunuşuyla harmanlayarak farklı ve özgün bir akım yaratır. Marka, Duygu ve Hande Gülşen’in yaratıcı liderliğinde, dünya genelinde 22 ülkede 52 satış noktasıyla ve 4 mağazasıyla yoluna devam etmektedir.

 

Selma Çilek - SELMACILEK

Selma Çilek Çiftçi ‘nin Ailesi Çilek mobilyanın sahibi olmasına rağmen kendisi mobilya sektöründe değil moda sektöründe eğitim almış ve ilerlemiş olan isimlerden biridir. Sinan Çiftçi ile evlidir ve evliliklerinin üçüncü yılında oğulları Satvet dünyaya gelmiştir. Selma Çilek, Bilkent Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldıktan sonra modaya olan tutkusunu takip ederek dünyanın en tanınmış moda okullarından biri olan Istituto Marangoni Milano’da moda tasarımı eğitimini tamamlayıp kendi ismini taşıyan SELMACILEK markasını kurdu.

2016 yılında Mercedes Benz İstanbul Fashion Week ‘de yaptığı defile ile 2017 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu görücüye çıkartan SELMACILEK, 2017 yılının mart ayında Paris’te ki Palace Vandome da bulunan Hotel D’evreux de gerçekleştirdiği, dünyaca ünlü isimlerin katılım gösterdiği görkemli bir defile ile 2017 Sonbahar/Kış Koleksiyonunu yabancı moda severlere sundu.

 

Özlem Ada Şahin - Baby Aria

Başarılı tasarımcı ve bu markanın yaratıcısı olan Özlem Ada Şahin, Baby Aria isimli bebek giyim markasının müjdesini 2 Kasım 2019 tarihinde takipçilerine müjdelemişti. “‘Baby Aria’ bebeğinizin kulağına melodiler fısıldasın.. Yeni markam Baby Aria çok yakında sizlerle.

"Çocuklarımız için 100% organik pijama ve tulumlar yolda, takipte kalın." açıklaması ile birbirinden güzel bebek ürünleri içeren yeni markası Baby Aria’nın müjdesini veren Özlem Ada Şahin, 2019 yılından beri kaliteli ve organik parçalarla bebek sahipleri için başarıyla hizmet veriyor. Tasarladığı bebek giyim ürünlerini bebeklerin cildine zarar vermeyecek biçimde ürünler seçerek üretimini belirleyen Özlem Ada Şahin, doğayı da düşünerek çevreye karşı nazik ve yumuşak malzemeler seçiyor ve üründe kullanılan boyalara kadar çevreye zararsız olması için ürün üretimlerine dikkat ediyor. 

Özlem Ada Şahin, temiz ve nötr renk paletlerinden birbirinden güzel renkler seçerek ürünlerinin tasarımına karar veriyor. Tasarladığı unisex parçalar ile de anne babaların cinsiyete göre giyim ürünü seçme problemine çözüm getiren tasarımcı Özlem Ada Şahin, bu unisex parçalar ile bebek ve çocuklar üzerinde modern ve hoş bir görünüm yaratmış oluyor. “Giysiler dünyayı değiştirmeyecek, onları giyen çocuklar değiştirecek.” sloganı ile yola çıkan başarılı tasarımcı ve Baby Aria markasının yaratıcısı Özlem Ada Şahin, bu markanın başlığı altında müthiş işlere ve ürünlere imza atıyor.

 

Buse Terim - B Shop

New York Fashion Institute of Technology’de Moda Pazarlama ve Satın Alma bölümünden mezun olan moda danışmanı, blogger ve girişimci Buse Terim Bahçekapılı, blogger olarak başladığı yolculuğunu bugün "yeni medya ve moda”nın aktif oyuncularından biri olarak dijital dünyanın bütün mecralarında sürdürüyor.
Kurucusu olduğu BT Moda ile markalar için projeler geliştiriyor, trendleri belirleyen global firmaların “influencer” listesinde yer alıyor, marka ve kurumlara moda danışmanlığı yapıyor.
Aynı zamanda buseterim.com.tr kadın-moda-yaşam portalının, e-ticaret sitesi BT Shop’un ve “Baby on the Go” markasının kurucusu.

2017'de kurulan, büyük müşteri kitlesine sahip e-ticaret sitesi “BT SHOP”; kullanıcı dostu arayüzü ve benzersiz marka ve ürün içeriği ile kısa sürede sektöründe önemli rakiplerden biri haline geldi.
Ayrıca Buse Terim’in tasarladığı bebek patiği markası olan “Baby on the Go” ile tüm dünyada binlerce anne ve bebeğe ulaşan “BT SHOP”, an itibariyle anne-bebek ürünleri sektörünün takip edilen en önemli oyuncularından biri konumuna geldi.



Bilgi teknolojisi endüstrisindeki en büyük beş şirketten biri olan Amazon.com’da, Amerika’da en sevilen lüks çocuk markalarına sahip bir e-ticaret platformu olan Maisonette’de ve dünya perakende devlerinden Saks 5th Avenue mağazalarında satılmaya başlayan “Baby on the Go” markası birçok kadın girişimciye de ilham vermeye devam ediyor.

 

Helin Avşar - HELİN AVŞAR

Helin Avşar ilk olarak 2002 yılında Nişantaşı’nda açtığı mağazasında uzun yıllar kendi tasarımlarına yer verdi.

Hem tasarım hem üretim sürecine  White Company by H mağazasında devam eden  Helin Avşar markası, klasik, spor, şık ve farklı giyimiyle tarz olmayı seven kadınlara özel tasarımlarla büyümeye başlayarak, ikinci mağazasını Bebek’de açtı. Helinist ismini verdiği yeni mağazasında, kişiye özel tasarımlara da yer verdi.

Helin Avşar, 2005 yılında koleksiyonuna abiye ve gelinlik tasarımını da ekleyerek iş, cemiyet ve sanat dünyasınından birçok kişinin stil danışmanlığını yaptı. Dijital dünyanın giderek güçlenmesiyle birlikte inovatif çizgisini sürdüren Helin Avşar markası, 2013 yılında Hell-in “ Gömlek Tasarımları  ile E-ticaret dünyasına giriş yapmıştır.


Yorum Yazın