Ünlü futbolculara Denizbank üzerinden 80 milyon dolarlık fon vurgunu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü futbolculara Denizbank üzerinden 80 milyon dolarlık fon vurgunu
Abone ol
Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan, Muslera, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Mert Çetin, Volkan Bahçekapılı (Fatih Terim’in damadı) gibi isimleri bir şov maçında bir araya geldikleri için vermiyoruz. Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan bu isimlerden ‘özel fon’ diyerek milyonlarca dolar alıyor, vadettiği faizi de ödemiyor. İşin içerisinde Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu da var. İfadelerine de başvuruldu. Futbol dünyasının tanıdık isimlerinden bazıları da külliyeye kadar çıktılar…

Son yılların en büyük dolandırıcılık olaylarından biri futbol dünyasında yaşandı.

Konu hakkında DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verecek. Ancak neler anlatacağı şu an için merak konusu.

Biz ise soruşturmanın öncesini detaylarıyla aktaralım sizlere…

Tutuklanan DenizBank Şube Müdürü Seçil Erzan, yıllardan beri Galatasaray’la özdeşleşmiş futbol insanlarıyla çalışıyor ve aynı zamanda yakın ilişki içerisinde de. 

Yani iş ve dostluk ilişkisi onlarca yıla dayanıyor. İçeriğindeyse bu ilişki beraber tatil yapmaktan, pahalı hediyeler alıp vermeye kadar gidiyor.

Tabii iş böyle olunca güven duygusu da en üst seviyeye ulaşmış oluyor zaten.

Fatih Terim, Arda Turan, Selçuk İnan, Muslera, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Mert Çetin, Volkan Bahçekapılı (Fatih Terim’in damadı) gibi isimlerden “özel fon” diyerek milyonlarca dolar alan Seçil Erzan, vadettiği “faizi” vermeyince ise ortalık karışıyor.

TOPLANTI TERİM'İN EVİNDE

Özel fona faiz umuduyla milyonlarca dolar yatıran futbolcular bu parayı kaptırınca soluğu Fatih Terim'in evinde alıyor.

İlk olarak DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş telefonla aranıyor.

Hakan Ateş’i arayan futbolcular telefonun hoparlörünü açarak toplantı pozisyonu alıyorlar.

Fakat hiç beklemedikleri bir durum yaşıyorlar. Hakan Ateş, futbolcularla ‘alay ederek’ konuşuyor.

Ateş, “Milyonlarca doları neye güvenerek verdiniz” dediğinde ise futbolcuların tansiyonu fırlıyor.

Sinirlenen futbolculardan bazıları, “Paramızı alacağız, gerekirse Cumhurbaşkanımıza gideceğiz. Yardım isteyeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.” serzenişinde bulunuyor.

Ki bir anlık sinirle söylenmiş bu söylem lafta kalmıyor. Gerçekten bazı futbolcular Külliye’ye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya talimat da veriliyor. 

Futbolcuların sonraki durağı da savcılık oluyor.

İlk giden futbolcu Selçuk İnan, savcılığa verdiği ifadede özel fonun Hakan Ateş ve Mehmet Gündoğdu’nun haberi olmadan yapılamayacağını söyleyerek şikâyetçi oluyor. 

Soruşturma kapsamında teknik direktör Fatih Terim, Galatasaraylı Fernando Muslera ve Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne gitti.

Terim, Muslera ve Belözoğlu soruşturmanın yürütüldüğü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Bakalım Genel Müdür Hakan Ateş savcıya neler söyleyecek, olayın gidişatı nasıl olacak…


Yorum Yazın