Ümit Erkol kimdir? Kaç yaşında, nereli? CHP Ankara İl Başkan Adayı Ümit Erkol'un biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ümit Erkol kimdir? Kaç yaşında, nereli? CHP Ankara İl Başkan Adayı Ümit Erkol'un biyografisi
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanlığı’na aday olan Ümit Erkol'un biyografisi araştırılıyor. Peki, Ümit Erkol kimdir? Kaç yaşında, nereli? CHP Ankara İl Başkan Adayı Ümit Erkol'un biyografisi

Mevcut Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın aday olmayacağı kongrede değişimcilere yakın olduğu bilinen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanvekili Sercan Çığgın ile genel merkez yönetimine yakın olan Ümit Erkol yarışacak.

Ümit Erkol kimdir?

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ tartışmalarıyla birlikte kurultay süreci işlemeye devam ediyor. Türkiye’nin birçok noktasında ilçe kongrelerini tamamlayan ve il yönetimlerini seçecek olan il delegelerini belirleyen CHP’de il başkanlıkları için olası adaylar da netleşiyor. CHP açısından önemli kentlerden biri olan Ankara’da da iki isim öne çıkıyor.

CHP Genel Merkez yönetimine yakın olduğu bilinen, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen olmak üzere çok sayıda destekçisi bulunan eski Ankara il yöneticisi Ümit Erkol da il başkanlığına adaylığını koydu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na dönük ifadeleri nedeniyle geçmiş dönemde disiplin cezası da alan Erkol’un daha sonra yine yönetimle yakınlaştığı iddia edildi. Ümit Erkol'un mesleğinin doktorluk olduğu biliniyor.

Ümit Erkol'un sosyal medya hesabı


Yorum Yazın