Uğur Mumcu'yu anlamak ve anmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğur Mumcu'yu anlamak ve anmak
Abone ol
Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29. yıl dönümünde anıldı. Muhalif. yazarı Emel Seçen, Uğur Mumcu için düzenlenen anmaya katıldı.

Muhalif. Özel / Emel Seçen

Dürüstlüğün, ilkeli gazeteciliğin mihenk taşı, Uğur Mumcu katledilişinin 29.yılında ülkede çeşitli etkinlikler ile anıldı.

Ama esas yer paramparca edildiği bugün Karlı Sokak olan evinin önünde oldu.

Evet, beden zaten toprağa karışıyor ama onun ilkeleri, laiklik bayrağı dalgalanmaya devam ediyor ve edecek.

Pirsultan 2 Temmuz Derneğinden, ADD'ye, oradan ÇYDD'ye ve Eğitim-Sen olmak üzere çok sayıda kurum ve  STK görevlerini yerine getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gazeteci, mesai arkadaşlarından Mustafa Balbay, ABB Başkanı Mansur Yavaş,  Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in Uğur Mumcu Özgürlük Anıtına çelenk bırakmaları ve içlerinde Timur Selcuk, Selda Bağcan, Suavi, Edip Akbayram seslendirdikleri eserler yanında 29.ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI UĞUR MUMCU SESLENİYOR (24-31 2022) kapsamında çok nitelikli bir yelpaze sunan program akışı içinde bugün anma olarak REDD grubu şarkıları duygulandırdı.

Kar yığının evinin kapısı önünde adeta pamuk tarlasında yumak gibi dururken söylenmeye başlayan "Nefes Bile Almadan" eseri, yağan kar altında son derece duygu yüklüydü.

Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu tüm katılımcılarının ardından Cebeci Mezarlığına çocukları ile geldi. Yine evinin onu gibi yerleştirilmiş, karanfiller ve Cumhuriyet gazetesi yanına beyaz mumlar yakıldı. Erken saatlerden beri orada da olan halk, kiminin elinde helva kiminin elinde börek ile hazırdı.

Program bu akşam 21.00 de evinde tüm mumları aydınlığa yakarak devam edecek.

Not:Haber ile ilgili tüm detayları Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfından Gazeteci ve Sanat Tarihi uzmanı Kübra Karabulut  anlatacak.


Yorum Yazın