Twitter, teknoloji devi Microsoft’u verileri kötüye kullanmakla suçladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Twitter, teknoloji devi Microsoft’u verileri kötüye kullanmakla suçladı
Abone ol
Sosyal medya şirketi Twitter, verileri kötüye kullandığı gerekçesi ile teknoloji devi Microsoft’u suçladı.

Son günlerde sosyal medya devi Twitter ile teknoloji devi Microsoft karşı karşıya geldi. Elon Musk’ın şirketi Twitter, kullanıcı verilerini kötüye kullandığı gerekçesiyle Microsoft’u suçladı. Musk’ın iddiasına göre bu sorunun temelinde, Microsoft’un Twitter kullanıcı tweetlerini yapay zeka destekli programlarını eğitmek için kullandığı iddiası yatıyor.

Bu bağlamda Twitter'ın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformunun verilerini izinsiz kullanmakla suçladığı Microsoft'u dava edeceğini açıkladı.

TWİTTER, MİCROSOFT’A MEKTUP GÖNDERDİ

Suçlamalara ilişkin süreci takip eden Elon Musk’ın avukatı Alex Spiro, Microsoft'un Twitter'ın veri tabanından bilgi çekerek yaptığı ihlalleri anlatan bir mektubu Microsoft yetkililerine iletti.

Microsoft CEO'su Satya Nadella ve şirketin yönetim kuruluna gönderdiği mektupta Microsoft'un Twitter ile yaptığı anlaşmada, aşırı veya kötüye kullanımın yasaklandığını belirten Spiro, bu sınırlamalara rağmen Microsoft'un yalnızca 2022'de 26 milyardan fazla Twitter paylaşımını izinsiz kullandığını iddia etti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Microsoft CEO'su Satya Nadella ve şirketin yönetim kuruluna gönderdiği mektupta Microsoft'un Twitter ile yaptığı anlaşmada, aşırı veya kötüye kullanımın yasaklandığını belirten Spiro, bu sınırlamalara rağmen Microsoft'un yalnızca 2022'de 26 milyardan fazla Twitter paylaşımını izinsiz kullandığını iddia etti.

Öte yandan Spiro, Microsoft'un verileri kullanma amacı hakkında Twitter'ı bilgilendirmesi gerektiği halde veri tabanından bilgi alan 8 uygulama programlama arayüzünün (API) 6'sında bunu yapmadığını aktardı.

Nisan itibarıyla Microsoft'un Twitter API'sini kullanan en az beş ürünü olduğunu belirten Spiro, "Microsoft, Twitter'ın API'lerine ve içeriğine sürekli erişim için ücret ödemeyi reddetti." ifadesini kullandı.

Microsoft Sözcüsü Frank Shaw, Microsoft'un mektupta yer alan soruları inceleyeceğini ve ardından uygun şekilde cevap vereceğini açıkladı.


Yorum Yazın