Twitter ''iyi'' bot hesaplarını etiketleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Twitter ''iyi'' bot hesaplarını etiketleyecek
Abone ol
Twitter, profillerine bir etiket ekleyerek hesapların kendilerini bot olarak tanımlamasına izin veren yeni bir özelliği duyurdu.

Twitter, güncellemenin, insanların insan olmayan hesaplar hakkında daha fazla bağlam istediğini tespit eden araştırmalara dayandığını söyledi.

Şirket, aşı güncellemelerini, sismik faaliyetlerle ilgili bilgileri veya halka açık müzelerden materyalleri paylaşan hesaplar da dahil olmak üzere birkaç "iyi bot" örneği veriyor.

Hareket zorunlu olmayacak.

Şirket, platform kurallarını ihlal ettiğini düşündüğü gerçek olmayan hesapları kaldırmaya devam edecek.
Botlar genellikle sosyal medya platformlarındaki yanlış bilgilerle ilişkilendirilir ve şirket için büyük bir baş ağrısına neden olmuştur.
Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından geçen yıl yapılan bir araştırma , sosyal medya platformunda koronavirüs pandemisi hakkında mesajlar yayan Twitter hesaplarının yaklaşık yarısının muhtemelen otomatik hesaplar olduğunu buldu.

Twitter, son yıllarda on milyonlarca şüpheli bot hesabını kaldırdı.

Yine de bazı otomatik hesapların Twitter tarafından platform üzerinde olumlu bir etkisi olduğu görülüyor.

Bir hesap Twitter, San Francisco'da her deprem olduğunda "iyi bir bot" olarak vurgulanan canlı tweet'ler.
Kamu malı olan başka bir tweet , New York Metropolitan Müzesi'ndeki Çizimler ve Baskılar bölümünden çalışıyor.

Twitter, insanlara otomatikleştirilmiş hesaplardan insan tarafından yönetilen hesapları ayırt etmek için daha fazla bilgi vermek amacıyla Mayıs ayında sistemin önizlemesini yapmıştı.

Şirket, etiketlerin bu tür hesapların meşruiyetini artıracağına ve hedef kitlelerinde güven ve şeffaflık oluşturacağına inanıyor.

Twitter, bunu az sayıda geliştirici hesabına sunduklarını ve yıl sonuna kadar tüm geliştiricilere sunmayı planladıklarını söyledi.

Bununla birlikte, teklifi kaç otomatik hesabın kabul edeceği veya bu hesapların çoğunun sahiplerinin insanlar tarafından yönetilmediğinin reklamını yapmak isteyip istemeyeceği net değil.
 


Yorum Yazın