Türkiye’nin her yerine fiber gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin her yerine fiber gelecek
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, tüm Türkiye'ye fiber internetin döşeneceği tarihi açıkladı.

Türkiye‘nin en büyük problemlerinden biri olan internet altyapısındaki yetersizlikler, özellikle pandemi sürecinde ciddi sorunlara neden oluyor. Evden çalışan ve uzaktan eğitim gören insanlar, bu dönemde bağlantı kopmaları, donmalar ve yavaşlık sorunları ile boğuşuyor.

İnternet altyapısındaki yetersizliklerden kaynaklanan bu sorunlar yakın zaman içerisinde sona eriyor. CloudTalk Online 2021’de ülkemizdeki internet altyapısı ile ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, müjdeyi verdi. Türkiye’nin yüzde 90’ına fiber internet geliyor.

Türkiye’nin yüzde 90’ı yıl sonuna kadar fiber altyapısı kazanacak

Milliyet’in haberine göre CloudTalk Online 2021‘de konuşan Sayan, önemli konularla ilgili açıklamalar yaptı. Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin öneminin bir kez daha görüldüğünü ifade eden Bakan Yardımcısı, 2021’in fiber internet için çok büyük bir atılım yılı olduğunu söyledi.

Özellikle 5G‘nin önemine vurgu yapan Sayan, “5G‘nin ülkelerin geleceğini etkileyecek derecede kritik bir teknoloji haline geldiğini düşünüyoruz. Ama 5G için olmazsa olmaz iki şart var. veri merkezleri ve ülkemizin bunlara ulaşabilecek fiber ağlarla örülmesi.

Bu noktada özellikle 2021’in çok büyük bir atılım yılı olduğunu paylaşmak istiyorum. Bizim operatörlere yaptığımız yönlendirmelerimizde çok net söyleyebilirim ki bu sene sonuna kadar Türkiye’deki her mahallemizin yüzde 90’ında fiber olacak. Yüzde 90’ı yeterli görmüyoruz. 2023 hedefimiz yüzde 100 olacak şekilde, bütün mahallelerimizde fiberin olması.” açıklamasını yaptı.


Yorum Yazın