Ülkemiz alev alev yanıyor!

Türkiye'nin dört bir yanı yangın yerine döndü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin dört bir yanı yangın yerine döndü!
Abone ol
Adana, Osmaniye, Manavgat, Datça, Kocaeli, Didim, Mersin, Elazığ, Hatay, Kütahya, Kırıkkale, Bodrum, Kayseri ve Ankara'nın Polatlı ilçesinde büyüklü küçüklü yangınlar çıktı. Yangınların bir kısmı kontrol altına alınırken, bir kısmı halen sürüyor! Yangınların farklı bölgelerde ve aynı anda bir kaç noktada çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor. Vatandaşlar, yangınların tamamı olmasa da bir kısmında rant parmağı olduğu inancında...
Haber Videosu

Manavgat

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangına müdahale sürüyor. Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıkta başlayan yangın, gece boyunca hızla ilerledi. İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Ulukapı Sülek Mahallesi de boşaltıldı. Yangında 3 kişi yaşamını yitirdi, 58 kişi yaralandı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Dün öğle saatlerinde Manavgat'ın Yeniköy mahallesinde başlayan ve büyüyerek 4 farklı noktada gün boyu ilerleyen yangına müdahale devam ediyor.

Gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesin’e kadar geldi. Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki mahalle jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı.

 Muğla - Bodrum

Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Aydın - Didim

Yurdun birçok yerinden peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ederken Aydın’ın Söke ilçesinden sonra Didim ilçesinde de makilik alanda yangın çıktı. 

İlçeye bağlı Efeler Mahallesi’nde yerleşim yerlerinin yakınında çıkan yangın büyük bir panik yarattı.

Yangının meydana getirdiği duman birçok noktadan görüldü. Yangının kontrol altına alınması için bölgeye takviye itfaiye ekipleri gönderildi.

Dün de Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, evlere sıçramadan kontrol altına alınmıştı. Yangın, Didim ilçesi Yeni Mahalle'de meydana gelmişti. 

Adana

Sarıçam'a bağlı İstiklal Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere müdahale etti. Ormanlık alanın çevresindeki tarlaların sahipleri de tankerlerle getirdiği suyla söndürme çalışmasına destek verdi. Yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla kısmen kontrol altına alındı.

Çukurova ilçesinin Salbaş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da öğleden sonra yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Osmaniye

Merkeze bağlı Dereobası köyündeki ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına söndürme helikopterleri, çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale etti.

Ekiplerin 10 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ: 5 GÖZALTI

Osmaniye'deki orman yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Merkeze bağlı Dereobası köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan yangın kısa sürede büyümüş, yangın nedeniyle Ürün ve Olukbaşı Yaylası'ndaki bazı evler tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Muğla - Datça

Muğla’nın Datça ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında 1 hektarlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangın, Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangının söndürülmesi için bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin alevlere müdahalesini sürdürüyor. Alevlere teslim olan ormanlık alan havadan görüntülendi. 

Mersin

Mersin’in Aydıncı ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın, poyrazın etkisiyle hızla büyüdü.

Tedbir amaçlı 5 köyün boşaltılmasına neden olan yangına, dün havanın kararmasından dolayı havadan müdahaleye ara verildi.

SABAH 07.00’DE SİLİFKE’DE YANGIN

Sabahın erken saatlerinde Silifke ilçesinde bulunan Boğsak koyunda orman yangını çıktı. Rüzgardan kaynaklı kısa sürede büyüyen orman yangını, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Boğsak koyunda başlayan orman yangını, bölgenin farklı noktalarında sürüyor. İlçedeki yangın Işıklı Mahallesi’ndeki ormanlık alana da sıçrarken, bölgedeki oteller, moteller, evler ve kamp alanları boşaltıldı.

MERSİN ANTALYA YOLU KAPATILDI

Ekipler hem karadan hem de havadan müdahaleye başlarken, güvenlik güçleri bölgedeki tüm otel, model, ev ve kamp alanlarını boşalttı. Yangının yola yakın olması dolayısıyla Mersin-Antalya yolu da trafiğe kapatılırken, bölgedeki vatandaşların güvenli şekilde tahliyesi devam ediyor

Ayrıca polis TOMA'ları da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Elazığ

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, bölgeye sevk edilen çok sayıda ekip tarafından kontrol altına alındı.

Sivrice ilçesine bağlı Sürek köyü mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Yangın, kuru otlar ve sıcak havanın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, sevk edildi. Yine bölgeye takviye olarak Elazığ ve Sivrice ilçesinden itfaiye ekipleri gönderildi.

Bölgeye ulaşan çok sayıda ekip yangına müdahale etti.

Yangın kısa süre sonra kontrol alındı.

Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar gördü.

Hatay

Kisecik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye söndürme uçağı, 3 helikopter ve çok sayıda arazöz sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı.

Kırıkkale

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde bulunan 10 dönümlük ormanlık alan çıkan yangında küle döndü.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Uzunlar köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı. Saat 15.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Köylülerin ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kırıkkale Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekiplerince söndürme çalışmaları yapıldı. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Çoğunlukla çam ağaçlarının olduğu 10 dönümlük ormanlık alan küle döndü. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ise yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlattı.

Kütahya

Kütahya'nın Emet ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Samrık köyü yakınlarındaki karaçam alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Kayseri

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde dün başlayan orman yangını kısa süre içerisinde büyüdü. 

İlçeye bağlı Ulupınar Mahallesi yakınlarında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı.

Yangın kısa sürede büyürken, çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Aladağlar Milli Parkı yakınlarında devam eden yangını sürdürmek için ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı. 

Ankara

Edinilen bilgiye göre, Polatlı ilçesinde bir kişi, Topçu ve Füze Okulu güney sınırındaki tel örgülerin yakınına geldi.

Buradaki otları tutuşturarak kışla içinde yangın çıkaran kişi, kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalandı ve polise teslim edildi.

Kışladaki itfaiye aracının ve Polatlı Belediyesinin derhal müdahale ettiği yangın, büyümeden söndürüldü.

Şüphelinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.




AFAD'dan orman yangınlarıyla ilgili açıklama:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1'i ağır, 138 vatandaşın yangından etkilendiği açıklandı. Adana'da 21 alanda çıkan orman yangınlarından 7 vatandaşın etkilendiği bildirildi.  

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını çıktığı, yangına havadan ve karadan müdahale edildiği belirtilerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev yapmaktadır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1'i ağır olmak üzere 138 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir. Antalya AFAD İl Müdürlüğü’nden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Çalışmalara destek vermek üzere Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü’nden il müdürü ve 20 personel ile İzmir AFAD İl Müdürlüğü’nden il müdürü ve 7 personel Antalya’da görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli ve İstanbul illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 17 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir" 

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evlerin tahliye edildiği belirtilerek, "Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Tedbir amaçlı toplam bin 300 kişi kapasiteli 2 Kredi Yurtlar Kurumu yurdu ve 4 Milli Eğitim Bakanlığı pansiyonu hazır hale getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

Söndürme çalışmalarına katılan Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda sürücüsünün yaralandığı ve tedavi altına alındığı bildirildi. Ayrıca Türk Kızılay tarafından 1 sahra mutfak kiti ve 5 ikram aracı ile 20 bin 400 kişi kapasiteli beslenme ünitelerinin 25 personel ile birlikte bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Mersin
Dün Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınına 1 uçak, 5 helikopter ve 97 arazöz ile müdahale edildiği belirtilerek, "Mersin AFAD İl Müdürlüğü’nden 3 araç ve 10 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Ankara, Niğde ve Karaman illerinden Mersin Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz, 1 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir. Barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Aydıncık’ta 135, Gülnar’da 500 ve Bozyazı’da 60 kişilik olmak üzere toplamda 695 kişilik kapasite hazırlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 3 araç ve 6 personel görevlendirilmiştir" denildi. 

Osmaniye
28 Temmuz 2021 tarihinde Osmaniye'nin Kırmacılı köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde iki ayrı orman yangını çıktığı belirtilerek, "Yangınlara; 1 uçak, 3 helikopter, 41 arazöz, 18 su tankeri, 20 iş makinesi, 1 JCB, 2 TOMA, 9 TIR, 24 arazi aracı ve toplam 312 personel ile müdahale edilmektedir. Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü’nden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirilmiştir. AFAD eşgüdümünde Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay valiliklerinden bölgeye 7 su tankeri, 7 arazöz, 1 ekskavatör ve 3 itfaiye aracı sevk edilmiştir. Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Kırmacılı köyünde yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir. Kırmacılı köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylaları tahliye edilmiş olup, yangınlardan etkilenen vatandaşlar için Osmaniye KYK Karaoğlan yurdu tahsis edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

Adana
Adana'da dün 21 alanda orman yangını çıktığı belirtilerek, "Yangınlardan 7 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı’ndan 8 ambulans, 1 UMKE aracı ve 27 personel bölgeye sevk edilmiştir. Adana AFAD İl Müdürlüğü’nden 4 araç ve 18 personel bölgede görevlendirilmiştir. Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanlı, Kızlarsekisi, Ergenuşağı ve Bağözü mahallelerinden bin 680 vatandaşımızın, Aladağ ilçesinden ise 25 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Kozan ilçesi Kızlarsekisi, Salmanlı, Gökyüzü, Kuytucak ve Akarca mahallelerinde, Aladağ ilçesi Boztahta köyünde tahliye çalışmaları devam etmektedir" denildi. 

Marmaris
Bugün Muğla'nın Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi‘ndeki ormanlık alanda yangın çıktığı kaydedilerek, "Yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 30 arazöz ile müdahale edilmektedir. Yangın an itibarıyla herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekle birlikte, yangının yerleşim yerlerine doğru yayılması ihtimaline yönelik olarak tahliye planlamasına başlanmıştır" denildi.

 


Yorum Yazın