Vakada yüzde 30 artış

Türkiye'nin 19 Temmuz tablosu! Bakan Koca'dan kritik uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin 19 Temmuz tablosu! Bakan Koca'dan kritik uyarı
Abone ol
Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 19 Temmuz Pazartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 50 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Koca, "Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık %30 oranında artış gösterdi" uyarısında bulundu. Öte yandan iki doz aşı yaptıranların sayısı 20 milyonu geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık %30 oranında artış gösterdi. Bayram telaşı ve neşesi içinde tedbirleri hafife almayın. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durun. Bayrama gölge düşürecek tedbirsizliklerde bulunmayın" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 19 Temmuz verilerine göre, 226 bin 513 test yapıldı.

Son 24 saatte, 7 bin 667 yeni vaka tespit edilirken 50 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan 4 bin 152 kişi de sağlığına kavuştu.

BAKAN KOCA: YÜZDE 30 ARTTI

Güncel tabloyu sosyal medya hesabından açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık %30 oranında artış gösterdi. Bayram telaşı ve neşesi içinde tedbirleri hafife almayın. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durun. Bayrama gölge düşürecek tedbirsizliklerde bulunmayın” dedi.


DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 18 Temmuz verilerine göre, 233 bin 946 test yapılmıştı. Dün, 7 bin 680 vaka tespit edilirken, 66 kişi hayatını kaybetmiş ve 5 bin 835 kişi sağlığına kavuşmuştu.

AŞI

Bu arada Sağlık Bakanı Koca, iki doz aşısını yaptıranların sayısı 20 milyonu, en az bir aşısını yaptıranların sayısının ise 39 milyonu geçtiğini açıkladı.


Yorum Yazın