Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin üzerinden 1 ay geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin üzerinden 1 ay geçti
Abone ol
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 çevre ilde de yıkıcı sonuçlara neden olan 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'nin yüreğini yakmıştı. Ülkemizi sarsan iki büyük depremin ardından bir ay geçti ama yaralarını sarmaya çalışan Türkiye artçılarla sarsılmaya devam ediyor. 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti, 100 bini aşkın vatandaşımız yaralandı. Verilere göre 20 milyon kişi depremden doğrudan etkilendi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin üzerinden 1 ay geçti. Binlerce insanımızı kaybettiğimiz deprem felaketinin ardından depremzedelerimiz için yaraların sarılma çalışmaları halen devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremlerin birinci ayında devam eden çalışmaları paylaşarak, konteyner kentlerde yaraların sarılmaya devam ettiğini ifade etti.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci ayında devam eden çalışmalara ilişkin paylaşımda bulundu.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatan Kurum, "İlk saatlerden bu yana devletimizin tüm imkanlarıyla bölgede, milletimizin emrindeyiz. Yaşadıklarımızı bir an bile unutmadan, yaralarımızı birlikte saracak, hep birlikte ayağa kalkacağız" ifadesini kullandı.

Kurum'un paylaştığı videoda, deprem bölgesindeki çalışmalar kapsamında Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki konteyner kentte de depremzedeler için oluşturulan sosyal alanlara yer verildi. Bölgede, depremzedelerin barınma, sıcak su ve yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra çocuklar için oyun parkları da yapıldı.
 

1 ayda 13 binden fazla deprem kaydedildi.

 


Yorum Yazın