Türkiye'de iPhone 13 Pro Fiyatları: Bütçenize Uygun Seçenekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de iPhone 13 Pro Fiyatları: Bütçenize Uygun Seçenekler
Abone ol

iPhone 13 serisinin en premium modelleri kabul edilen iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, Apple severler tarafından sıklıkla tercih edilmeye devam ediyor. Nispeten daha uygun fiyatlı olan iPhone 13 Pro güçlü performansı ve düşük fiyatı ile sizin de aradığınız telefon olabilir. Eğer iPhone 13 Pro’nun bütçenize uygun olup olmadığını merak ediyorsanız “iphone 13 pro ne kadar” sorusunun cevabı için doğru yerdesiniz.

En Ucuz iPhone 13 Pro Nereden Bulunur?

Bir iPhone'u sadece Apple'dan temin ettiğimiz günler geride kaldı. Bugün, perakende mağazalar ve e–ticaret sitelerinin yükselişi ile iPhone 13 Pro fiyatlarını hem geniş fiyat aralığı ile bulabiliyor hem de fiyat karşılaştırması yaparak en ucuz seçeneğe kolayca erişebiliyoruz. Tam bu noktada devreye giren Cimri, birçok satış noktasının iPhone 13 Pro fiyatlarını karşılaştırmalı olarak kullanıcılara gösteriyor.

iPhone 13 Pro, Apple'ın en son teknolojilerini bir araya getiren, piyasadaki en son gözde akıllı telefonlardan. Yüksek performansı, mükemmel kamerası ve beş farklı renkteki tasarımıyla kullanıcılarına benzersiz bir deneyim vaad ediyor. IPhone 13 Pro fiyatlarıkamera, çözünürlük ve depolama gibi birçok farklı özelliğe göre belirleniyor. Fiyatı etkileyen en önemli faktörlerden olan dahili depolama, IOS işletim sistemleri IPhone 13 Pro modellerinde depolama alanı 128 GB’tan başlayarak 256 GB’a ve son olarak 512 GB seçeneğine kadar yükselir.

Dahili hafıza ve RAM kapasitesi arttıkça fiyatların da yükseldiği IPhone 13 Pro, çıktığı yıla göre eski sayılabilecek bir telefon haline geldi. iPhone 15 modellerinin tanıtılması ile Apple’ın fiyatları düşürmesi beklenirken normal şartlar altında piyasaya sürüldüğü fiyattan ucuz olması beklenir. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle iPhone 13 Pro fiyatları her geçen gün artmakta.

Apple tarafından belirlenen standart satış fiyatı için Apple’ın sitesini ziyaret edebileceğiniz gibi, en ucuz iPhone 13 Pro fırsatları için Cimri’yi ziyaret etmeyi unutmayın.

Türkiye'de iPhone 13 Pro fiyatları vergilerle birlikte nasıl şekilleniyor?

Türkiye’de akıllı telefonlara ödenen yüksek vergiler uzun zamandır tartışma konusu. Özellikle iPhone modellerinin pahalılığı yüksek vergilerle bağdaştırılıyor. Telefon satın alırken hangi verileri ne oranda ödediğimiz incelendiğinde;

  • %1 Kültür Bakanlığı Vergisi
  • %10 TRT Bandrolü
  • %50 ÖTV
  • % 18 KDV ödenmesi gerektiğini görüyoruz.

Bunlar bir akıllı telefon alırken ödenmesi gereken vergiler. Dolayısıyla iPhone 13 Pro satın almak isteyen bir vatandaş tüm bu vergileri ödeyerek orjinal satış fiyatının hayli üstünde bir fiyat ödemek durumunda kalacak.

128 GB depolama içeren iPhone 13 Pro’nun güncel fiyatı 36.999 TL’den başlıyor. Depolama alanı yükseldikçe artan fiyatları en ucuz fırsatlarıyla yakalamak için Cimri, akıllı telefon satın alırken yanınızda.


Yorum Yazın