Türkiye'de ilk: Engelli gazeteciden "ENGELSİZ" program

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de ilk: Engelli gazeteciden "ENGELSİZ" program
Abone ol
Türkiye'de, engelli bir gazetecinin yaptığı ilk engelli programı olan ENGELSİZ, Toplumsal TV'de yayına başladı.
Haber Videosu

Ercan Çankaya'yla "ENGELSİZ" programının ilk bölümü Toplumsal TV'de yayımlandı.

Programın ilk konuğu, Kekemeler Derneği üyesi Muharrem Karaman oldu. Programda kekemelikle ilgili yaygın görüşler, klişeye dönüşmüş yanlış bilgiler tartışıldı. Kendisi de kekemelikle yaşayan bir birey olan Toplumsal Haber editörü Ercan Çankaya'nın programı, Türkiye'de engelli bir gazetecinin hazırlayıp sunduğu ilk engelli programı.

Programda kekemelikle yaşayan bireylerle olduğu kadar farklı türdeki engellerle yaşayan bireylerle de söyleşilecek. Engellilerin iş hayatında, toplumda karşılaştığı sorunlara değinilecek. Bu konulardaki ayrımcılığa neden yaygın görüşler ve "klişe fikirler" tartışılacak.

Diğer "ana akım engelli programlarından" farklı olarak "başarı hikâyeleri"ne olduğu kadar "başarısızlıklara", "ayrımcılık" ve mobing hikâyelerine de odaklanılacak.

Türkiye’de 820 bin civarında kekemeliği olan birey var. Kekemelik görülme sıklığı erkeklerde kadınların dört katı kadar. Kekemeler Derneği, Dünya Sağlık Örgütü’nün engel saydığı kekemeliğin ülkemizde de engellilik olarak kabul edilmesini istiyor.


Yorum Yazın