Türkiye yazarı Karakaş'tan EYT düzenlemesine ilişkin tahmin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye yazarı Karakaş'tan EYT düzenlemesine ilişkin tahmin
Abone ol
EYT düzenlemesine ilişkin olarak Türkiye yazarı İsa Karakaş, "EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanun en erken aralık içinde kabul edilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Karakaş yazısında, ”EYT/“Emeklilikte Yaşa Takılan” emeklilik mağduru az sayıda da olsa bazı okurlarımız hâlen EYT ile ilgili düzenleme yapılacağına inanamıyor. Keza çeyrek asra yaklaşan bir mesele olunca uzun süre bu düzenlemeyi bekleyenlerin hâlen düzenleme yapılacağına dair inanmaması elbette normal karşılanabilir. Ancak bu saatten sonra EYT düzenlemesinden geriye dönüşün mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Zira EYT’ye ilişkin yasal düzenleme yapılacağı hükûmetin en yetkilileri tarafından kamuoyuna defalarca açıklandı, söz verildi…” düşüncesini dile getirdi.

Karakaş şu ifadeleri kullandı:

”Peki EYT’liler en erken ne zaman emekli maaşı alabilecek?

Bu sorunun cevabını sağlıklı olarak tahlil etmek için 2023 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanununun TBMM’de yapılacak görüşmeleri ile hazırlanacak SGK bütçesi ve hükûmet kanadından yapılan açıklama ve planlamalara bakmak lazım…

Buna göre EYT takviminin aşağıdaki şekilde cereyan edeceği değerlendirilmektedir.

1 Ekim TBMM açılışıEkim ayında öncelikli olarak kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması çalışmaları,15 Ekim merkezî bütçe görüşmeleriEn geç 31 Aralık 2022 günü itibarıyla Resmî Gazete’de yayımlanması,Aralık ayı içinde EYT yasa teklifinin TBMM’de görüşülmesi.

Bu bağlamda EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanun en erken aralık içinde kabul edilecektir. Yürürlük tarihi 2023 yılının ocak ayı olması değerlendirilmektedir.”


Yorum Yazın