Türkiye İş Bankası'nın 100. yılına özel "100. Yıl Bonosu"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye İş Bankası'nın 100. yılına özel "100. Yıl Bonosu"
Abone ol

Türkiye İş Bankası kuruluşunun 100. Yılına özel bir yeşil borçlanma aracı  “100. Yıl Bonosu”nu halka arz edecek. Banka, yaptığı açıklamada; bono vadesinin, bankanın kuruluş yıl dönümü olan 26 Ağustos 2024 tarihinde sona ereceğini belirtti.

15-19 Nisan tarihinde talep toplayacak olan “100. Yıl Bonosu”nun alt limiti 1000 TL olarak belirlendi. Bono için yatırım başlangıç tarihi 22 Nisan 2024, vade bitiş tarihi olarak ise 26 Ağustos 2024 tarihi belirlendi Bu halka arz ile yatırımcılar ilk defa İşcep üzerinden talepte bulunabilecek.

Türkiye'nin ilk yeşil finansman bonosu

İş Bankası; Türkiye’de halka arz yöntemi ile yatırımcılara açılacak olan “100. Yıl Bonosu”, Türkiye’nin ilk yeşil finansman kategorisindeki bonosu olduğu belirtti. İhracından sağlanan bütün kaynaklar yeşil projelere verilen kredilerin finansmanı için kullanılacak. Aynı zamanda halka arza katılan her yatırımcı adına ise TEMA üzeründen bir fidan bağışı sağlanacak.

"Çok kıymetli buluyorum"

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “100. Yıl Bonosu”nun halka arz edilişine ilişkin yaptığı açıklamalarında, sürdürülebilir ekonominin sağlanmasında finans sektörünün önemine parmak basarak, “Gerek sosyal sorumluluk çalışmalarımızda gerekse ana faaliyet alanlarımızda 100. yılımızın coşkusunu tüm paydaşlarımızla, tüm ülkemizle paylaşmak en büyük arzumuz. 100. Yıl Bonosu’nu da bu bakımdan çok kıymetli buluyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yeşil borçlanma Aralık 2023'te yapılmıştı

Yurtiçinde TL cinsinden ilk yeşil borçlanma ihracı 500 milyon TL tutarında iki yıl vadeli olarak İş Bankası tarafından gerçekleştirilmişti. Bu yeşil borçlanma, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yayımladığı “Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı, Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi”  esaslarına uygun olarak gerçekleştirilecek şekilde Aralık 2023 tarihinde yapılmıştı.


Yorum Yazın