Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler
Abone ol
İşte dünyanın dört bir yanında Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkelerin en güncel listesi.

Türk vatandaşlarının dünyanın dört bir yanında, farklı kıtalarda üstelik de vize almak zorunda kalmadan seyahat edebileceği ülkelerin listesi.

Rusya 

St. Petersburg'a online vize ile 8 gün vizesiz seyahat hakkı var. Yakın bir tarihte Rusya'nın geri kalan bölgelerinde de Türk vatandaşları online vize başvurusu sonrası alacağı belgeyle seyahat edebilecek.

Azerbaycan 

Azerbaycan geçtiğimiz aylarda, uyguladığı vizeyi kaldırdı. Buna göre bir yıl içinde 90 gün boyunca Azerbaycan'da vizesiz kalabilirsiniz. Üstelik artık Azerbaycan'a gerçekleştireceğiniz seyahatlerde çipli kimlik kartınızın yanınızda olması da yeterli.

Brezilya 

Latin Amerika'nın nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük ülkesi olan Brezilya da Türk vatandaşlarından turistik seyahatlerde vize talep etmeyen yerlerden biri. 90 gün aşmayan seyahatleriniz vizeden muaf. Dillere destan kumsalları, eğlence hayatı ve festivalleriyle Brezilya mutlaka görülmesi gereken kentlerden biri.

Ukrayna 

180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat mümkün. Kimlik kartınızla Ukrayna'ya giriş yapabilirsiniz. Ukrayna'nın başkenti Kiev ve tarihi Lviv kentleri ülkenin en çok ziyaret edilen şehirleri. Özellikle Lviv son dönemde Türk turistlerin ilgi odağı konumunda.

Katar

Kapıda vize ile 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla Katar'da kalabiliyorsunuz. 2022 Dünya Kupası'na da ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar son yıllardaki gelişimiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış durumda.

Arjantin 

Tangonun ortaya çıktığı ülke olan Arjantin'de 90 gün boyunca vizesiz kalmak mümkün. Güney Amerika'nın en Avrupai kenti olarak kabul edilen ülkenin başkenti Buenos Aires görülmeye değer güzelliklere sahip.

Makao 

Çin'e bağlı özerk bir yönetim bölgesi olan Makao, Türk vatandaşlarından 30 günü aşmayan seyahatlerinden vize talep etmiyor. Makao, dünyada kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu yerlerden biri. Bunda kuşkusuz kentte bulunan çok sayıdaki casinonun da etkisi büyük.

Arnavutluk 

Yüzlerce yıl Osmanlı yönetiminde kalan ve bu devrin pek çok tarihi eserini günümüze taşıyan Arnavutluk'ta Türk vatandaşları 90 gün vizesiz seyahat edebiliyor.

Kuzey Makedonya 

Kuzey Makedonaya'da 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat mümkün. Burası da tıpkı Kosova gibi Türkiye ile pek çok noktada benzerlikler bulunan ve yüzlerce Osmanlı idaresinde kalan bir ülke. Ülkenin pek çok yerinde Osmanlı izlerine rastlamayabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri 

Online vize uygulaması bulunuyor. 29 güne kadar vizesiz kalabiliyorsunuz. Bunun için belirlenen havayolu şirketlerine ait gidiş geliş biletinizin bulunması yeterli.

Meksika 

Kuzey Amerika'nın en renkli ülkesi Meksika'da e-vize ile 180 gün kalabilirsiniz. Ayrıca ABD veya bir yıl geçerliliği bulunan Schengen vizeniz varsa e-vizeye de gerek duymadan Meksika'ya gidebilirsiniz.

Sırbistan 

180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat mümkün. Sırbistan'ın başkenti Belgrad, Avrupa'da Türklerin en çok ziyaret ettiği kentler arasında yer alıyor.

Andorra 

Andorra'ya 90 gün vizesiz seyahat mümkün. Ancak havaalanı bulunmayan ülkeye geçiş Fransa veya İspanya'dan mümkün olduğu için Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Kosova 

Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'da 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabilirsiniz. Ülkenin güneyinde bulunan Prizren kenti kendinizi Avrupa'nın ortasındayken bir Anadolu kentindeymişsiniz gibi hissedeceğiniz bir şehir. Üstelik Prizren, Priştine, Giilan gibi kentlerde Türkçe eğitim de bulunuyor.

Gürcistan 

Kimlik kartınızla geçiş yapabileceğiniz Gürcistan'da herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Türkiye'nin bu kuzeydoğu komşusunun özellikle Karadeniz kıyısındaki Batum şehri ve başkenti Tiflis turistlerin ilgi odağı.

Maldivler 

Yeryüzü cenneti olarak da anılan Maldivler'de bir yıl içinde 30 gün boyunca vizesiz kalmak mümkün. Yakın bir gelecekte sular altında kalma ihtimali bulunan Maldivleri görmek için son dönem olabilir. Ada otelleri, bembeyaz kumsalları ve turkuaz mavisi kıyılarıyla Maldivler muhteşem bir balayı rotası olma özelliği taşıyor.

Güney Kore 

Birkaç on yılda gösterdiği olağanüstü kalkınma ile günümüzde dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasındaki yerini alan Güney Kore, Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Güney Kore'ye 90 günü aşmayan seyahatleriniz için vize talep edilmiyor.

Hong Kong

Çin'e bağlı özerk yönetim bölgelerinden bir diğeri olan Hong Kong da Türk vatandaşlarından 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize talep etmiyor. Dünyanın en yüksek gökdelenlerinden bazılarına ev sahipliği yapan bu eski İngiliz sömürgesi aynı zamanda en pahalı kentlerden biri de olma özelliği taşıyor.

Bosna Hersek 

Avrupa kıtasında Türkiye'ye kültürel bakımdan en çok benzeyen ülkelerden biri olan Bosna Hersek'te 180 gün içinde 90 gün vizesiz bir şekilde kalabilirsiniz. Sayısız Osmanlı eserine ev sahipliği yapan Bosna Hersek'te kendinizi Türkiye'nin herhangi bir kentindeymiş gibi hissetmeniz muhtemel.

Monaco 

Monaco'da 90 gün vizesiz kalabilirsiniz. Ancak tıpkı Andorra'da olduğu gibi havaalanının bulunmaması nedeniyle Fransa veya İtalya üzerinden ulaşmak istediğinizde karşınıza Schengen engeli çıkıyor. Vizesiz seyahat için tek seçeneğiniz deniz yolu.

Karadağ 

Karadağ, Avrupa turizminde son yıllarda yıldızı parlayan ülkelerden biri. Yeni turizm yatırımlarıyla da daha fazla cazibe noktası haline gelen Karadağ'a 90 günü geçmeyen seyahatlerden vize talep edilmiyor. Karadağ'daki Budva, Kotor ve Ülgün gibi kentler turistlerin en çok seyahat ettiği yerler arasında.

San Marino 

Dört tarafı İtalya ile çevrili olan bu küçük ülke Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Ancak ülkeye İtalya üzerinden giriş yapmak zorunda olduğunuz için Schengensiz gitmek mümkün değil.

Vatikan 

İtalya'nın başkenti Roma'nın içinde yer alan dünyanın en küçük ülkesi Vatikan hiçbir ülkeye vize uygulamıyor. Ancak buraya girebilmek için İtalyan topraklarından geçmek zorunda olduğunuz için Schengen vizesine sahip olmanız zorunlu.

Lübnan 

Akdeniz ülkesi Lübnan'da pasaportunuzda İsrail mührü bulunmaması kaydıyla 90 gün vizesiz kalabilirsiniz. Aksi takdirde ülkeye girmeniz yasak.

Moldova 

Ukrayna ile birlikte Doğu Avrupa'da kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkelerden biri olan Moldova'da 180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat mümkün.

İran 

Türkiye'nin doğu sınırındaki komşusu İran'da 90 gün vizesiz kalabilirsiniz. ABD yaptırımlarından etkilenmemeniz için pasaportunuza mühür vurulmuyor. Zira pasaportunda İran mührü bulunanlara ABD vize vermemekte.

Kuveyt 

Kapıda vize uygulaması var. Dönüş biletiniz ve 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde kaldığınıza dair belgeyi göstermeniz yeterli. 90 gün kalma hakkınız bulunuyor.

Tayvan 

Çin ile arasındaki ihtilaf nedeniyle dünyanın büyük bölümü tarafından devlet olarak tanınmamış olsa da Tayvan'ın başta Avrupa ve ABD olmak üzere pek çok kıtadaki ülkelerle yakın ilişkileri bulunmakta. Teknoloji devi Tayvan'da 24 dolar karşılığında 30 gün

Endonezya 

Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapan Endonezya doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Bu egzotik ülkede 30 günü aşmayan seyahatler vizeden muaf konumda.

Güney Afrika Cumhuriyeti 

2010 yılında Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ülke Afrika kıtasının en gelişmiş ülkesi olma özelliği de taşıyor. Güney Afrika Cumhuriyetine yapacağınız 30 günden az seyahatleriniz vizeden muaf.

Fas 

Afrika'nın batısında bulunan ve Akdeniz'in giriş kapısı olan Fas, doğal güzellikleri ve tarihi kentleriyle dikkat çekiyor. Bu masalsı ülkeye yapacağınız seyahatlerde 90 gün vizesiz kalma hakkına sahipisiniz.

Bahreyn 

Basra Körfezinde bulunan ada ülkesi Bahreyn, kapıda vize ve online vize uygulamaları bulunuyor. Bahreyn, Türk vatandaşlarına 15 gün boyunca vizesiz kalma hakkı tanıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gümrük kapısından kimlik kartınızla geçiş yapmanız mümkün.

Moğolistan 

Asya steplerinin devasa boyutlardaki ülkesi Moğolistan'a 30 gün geçmeyecek seyahatlerinizde vizeye tabi değilsiniz. Engin stepleriyle Moğolistan özellikle doğa yürüyüşleri için ideal bir ülke.

Filipinler 
30 gün vizesiz

Kolombiya 
90 gün vizesiz

Bahamalar 
90 gün vizesiz

Antigua ve Barbadua
Karayipler ülkesini bir yıl içinde 180 gün vizesiz ziyaret edebilirsiniz.

Belarus 

44Mauritius
Mauritius 
180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat mümkün.

Irak
Kapıda vizeyle 10 gün kalma hakkınız bulunuyor.

Jamaika 
90 gün vizesiz

Kazakistan 
30 gün vizesiz

Kırgizistan 
30 Gün vizesiz

Malezya 
90 gün vizesiz

Nepal 
Kapıda vize uygulaması var. 30 günlük vize 40 dolar.

Özbekistan 
30 gün vizesiz

Pakistan 
90 gün kalma hakkı sağlayan online vize var. Ancak pasaportunuzda İsrail mührü olmaması gerekiyor.

Panama 
180 gün vizesiz

Peru 
180 günde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat mümkün.

Seyşeller 
90 gün vizesiz

Senegal 
90 gün vizesiz

Singapur 
30 gün vizesiz

Sri Lanka 
35 dolar karşılığında 30 gün geçerli online vize alabiliyorsunuz.

Şili 
90 gün vizesiz

Tayland 
30 gün vizesiz

Tunus 
90 gün vizesiz

Umman
Kapıda veya online vize uygulamasıyla Umman'a gidebilirsiniz. Vize ücretleri 5, 20, 50 Umman Riyali.

Ürdün 
90 gün vizesiz

Venezuela 
90 gün vizesiz


Yorum Yazın