Türk siyasetinde özlenen fotoğraf

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk siyasetinde özlenen fotoğraf
Abone ol
Türkiye'nin kutuplaşmış siyasi ikliminde artık "terörist" ve "vatan haini" kelimeleri dillere pelesenk oldu. Oysa eski Türkiye'de tablo farklıydı.

Türkiye'nin yakın tarihinde siyasal gerilimler mevcuttu. Fakat iktidar ve muhalefet aynı masada oturup toplumsal gerilimi düşürüyordu.

1991 yılında Gazeteci Zekeriya Albayrak'ın çektiği bu tarihi  fotoğraf, Türkiye'de farklı görüşlerin birbirine tahammülünü ve ortak değerleri vurguluyor.

Anıtkabir’de bir milli bayramda çekilen fotoğrafta Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Erdal İnönü ve Alparslan Türkeş merdivenleri yan yana çıkarken görülüyor.

Fotoğrafın çekildiği dönemde Süleyman Demirel Doğruyol Partisi Genel Başkanı ve Başbakan görevlerini yürütürken, Sosyal Demokrat Halkçı Parti Genel Başkanı Erdal İnönü ise Başbakan Yardımcısıydı. Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Bülent Ecevit, Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Başkanı Alparslan Türkeş, TBMM'de muhalefettelerdi.

 

 


Yorum Yazın