HEDEP grup toplantısı notları

Tuncer Bakırhan: HEDEP olarak biz diyoruz ki, asgari ücret en az 25 bin lira olmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuncer Bakırhan: HEDEP olarak biz diyoruz ki, asgari ücret en az 25 bin lira olmalı
Abone ol
HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, " HEDEP olarak biz diyoruz ki, asgari ücret en az 25 bin lira olmalı. Yoksulluk sınırının en az yarısı kadar olmalı ve her ay düzenlenmeli ve güncellenmeli. Gelin, bu teklifimizi Meclis’ten geçirelim" dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında konuştu.

Kürsüye yakasında Tahir Elçi'nin fotoğrafıyla çıkan Bakırhan, "Halen katilleri bulunmadığı gibi siyasi cinayetlerde cezasızlık geleneği devam ediyor., Kürt sorununun barışçıl şekilde çözülmesini isteyen Tahir Elçi'nin yokluğunu hissediyoruz. Failler serbestçe dolaşıyor. Davaların takipçisi olacağız" dedi. 

Bakırhan, yeni yılda açıklanacak asgari ücrete dair de çalışmaları olduğunu söyledi. Bakırhan, "HEDEP olarak biz diyoruz ki, asgari ücret en az 25 bin lira olmalı. Yoksulluk sınırının en az yarısı kadar olmalı ve her ay düzenlenmeli ve güncellenmeli. Gelin, bu teklifimizi Meclis’ten geçirelim" ifadelerini kullandı.

Yargıtay'ın HEDEP kararını eleştiren Bakırhan, "Neymiş efendim HEDEP ismi HADEP'e benziyormuş Türkiye'de ilk defa mı bir partinin adı kapatılan adına benziyor.  Kaldı ki amblemi de neredeyse aynı tabi yargının uğraştığı tek parti biz olduğumuz için onları görmüyor. Ama biz Kürtlere ve partimize gösterilen düşmanca tavrı görüyoruz." şeklinde konuştu


Yorum Yazın