Tuncay Mollaveisoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Tuncay Mollaveisoğlu'nun biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuncay Mollaveisoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Tuncay Mollaveisoğlu'nun biyografisi
Abone ol
Son olarak Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Tuncay Mollaveisoğlu'nun kim olduğu merak ediliyor. Peki, Tuncay Mollaveisoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte Tuncay Mollaveisoğlu'nun biyografisi

Bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nin  genel yayın yönetmenliğini üstlenen Tuncay Mollaveisoğlu'nun biyografisi araştırılıyor. Bu bağlamda, 

Tuncay Mollaveisoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

1976’da Trabzon’da doğan Tuncay Mollaveisoğlu, Trabzon Lisesi’nden sonra, 1994’te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Sinema Bölümü’nü kazandı ve aynı yıl gazetecilik mesleğine başladı.

Sırasıyla, Turan Yavuz ile Kanal 6 televizyonu, Uğur Dündar’ın yönetimindeki Kanal D Haber ve ardından Show TV’de prodüktörlük ve muhabirlik yaptı.

Televizyon haberleri yanında Akşam gazetesine özel haberler ve yazı dizileri hazırladı. 2002’de Nokta dergisinde gazeteciliğe devam etti. 

2003’te AKP iktidarı ile birlikte Çukurova Grubu’ndaki görevlerinden istifa eden Mollaveisoğlu, 2004 yılında ilk bağımsız televizyon kanalı Kanaltürk’ün kurucularından biri oldu.

2008’de Kanal Biz televizyonunun kuruluşunda yer alan Mollaveisoğlu, bu kanalda Ana haber bültenini hazırlayıp sundu. Ergenekon operasyonu nedeniyle kapanan Kanal Biz’in ardından Bağımsız adlı bir haber analiz dergisi çıkardı. Cem TV’de ve aynı yıl Sözcü gazetesinde mesleğini sürdürdü. 2010’da KRT adlı haber kanalını kurdu.

2012’de “artı 1 TV” adlı bağımsız gazetecilik girişiminin kuruluşunda yer aldı. Genel yayın yönetmeni olarak görev yaptığı kanaldan Gezi olaylarını yayınladığı için patronajla ters düşerek ayrıldı.  

2019 ortasında Cumhuriyet gazetesi Ege Bölge Temsilciliği’ne gelen Mollaveisoğlu aynı zamanda TELE 1 TV’de ‘Anında Manşet’ programını hazırlayıp sundu.

Türkiye, Deniz Feneri yolsuzluğu dahil çok sayıdaki yolsuzluk haberini ondan öğrendi. TV programcılığında uzun yıllar hazırlayıp sunduğu “Yolsuzluk ve Yoksulluk” adlı programı ile  araştırmacı gazetecilik alanında çok sayıda ödüle değer görüldü.

3 Ocak 2023 - 14 Haziran 2023 arasında Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini görevini sürdürdü.

Şimdilerde Tele1 televizyonunda Anında Manşet programını yapmaktadır.

  

“Boz/Yap Oyunu, GÜVE: Bir Türkiye Filmi, Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda Görünmez Holding: Bir Yolsuzluk Belge-seli” adlı kitapları olan Mollaveisoğlu, pek çok ödülün de sahibi.  

Mollaveisoğlu’nun aldığı ödüllerden bazıları şöyle: 

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Gazetecesi Ödülü (2021) 

- Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü (2019)

- Doğal Hayatı Koruma Derneği “Yılın En İyi Televizyon Haberi” ( iki yıl üst üste)  

- İstanbul Üniversitesi “Yılın İletişimcisi Ödülü” 

- Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin ‘Kent Haber ödülü’ 

- Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) ‘Yılın En İyi Televizyon Programı Ödülü’

- Saydamlık Örgütü’nün “Yolsuzlukla Mücadele ve Dürüstlük Ödülü”

- TGC Ziyad Nemli “Büyük Ödülü”


Yorum Yazın