DEM Parti grup toplantısı notları

Tülay Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Kayyımları uzaylılar mı atadı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tülay Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Kayyımları uzaylılar mı atadı?
Abone ol
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "İktidarımızda belediyeleri siyasi rengine göre ayırmadık" diyen Erdoğan'a yönelik, "Kayyımları uzaylılar mı getirdi?" ifadelerini kullandı.

Tülay Hatimoğulları, Parlamento Kadın Grubu Toplantı'sında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Santa Maria Kilisesi açıklaması

Sözlerine, Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan silahlı saldırıyı kınayarak başlayan Hatimoğulları, "IŞİD’in üstlendiği bu saldırının ümit ediyoruz ki devamı gelmez çünkü ne zaman seçimler olsa, Türkiye’de başka gündemler ortaya çıksa hemen IŞİD dediğimiz, Türkiye’de mevcut iktidarın adeta önünü açtığı böyle bir aks devreye giriyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Müslüman olmayan halklara sesleniyorum diyen Hatimoğulları, "Size atılan bir kurşun, bir fiskeyi bize atılmış sayıyorum. Hiçbir şekilde burada bulunan farklı inançlardan yurttaşlarımızın IŞİD gibi karanlık güçler tarafından hedef haline getirilmesine asla müsaadeetmeyeceğiz. Hristiyan halkımızın yanındayız." dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayan tek parti olduklarını belirten Hatimoğulları, "Düzen partileri adaylarını Ankara'dan belirlerken biz halkımızla belirliyoruz. Pek çok muhalefet partisi iktidarla aynı koltuk kavgasını veriyor ve burada da kadınlara yer yok" diye konuştu.

Kadınların DEM Parti'ye daha fazla sahip çıkmasını isteyen Hatimoğulları, "Yaşadığımız şiddet karşısında yaşam hakkını savunmak için tüm dünyaya mesaj vermek istedik. Bizleri ev hapsedip sadece yemek yapıp çocuk doğrumamızı isteyen zihniyete karşı bizler varız, var olacağız diyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın geçen gün konuşmasında "İktidarımızda belediyeleri siyasi rengine göre ayırmadık" sözlerine yanıt veren Hatimoğulları, "AKP Genel Başkanına soruyorum, Kayyımları uzaylılar mı atadı?" şeklinde konuştu

Sloganlarını açıkladı

Konuşmasının sonunda yerel seçim sloganlarını da açıklayan Hatimoğulları, "DEM gelir devran döner" dedi. Hatimoğulları konuşmasını, "DEM gelecek devran dönecek. Bizler geleceğiz. Kadınlar, gençler, işçiler, emekçiler, barış anaları gelecek ve bu devran dönecek" sözleriyle sonlandırdı.


Yorum Yazın