Tugay Uluçevik: Yunanistan'a yönelik dostluk politikası uygulamamızın Türkiye'ye maliyeti ne olacak?!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tugay Uluçevik: Yunanistan'a yönelik dostluk politikası uygulamamızın Türkiye'ye maliyeti ne olacak?!
Abone ol
Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, Yunanistan'a yönelik dostluk politikasını değerlendirdi.

İşte o paylaşımı:

Medyada okudum: "Yunan adalarına girişin maliyeti 90 Euro’ya çıkıyor" muş!

Acaba büyük deprem felâketi sonrasında birden bire Yunanistan'a yönelik dostluk politikası uygulamamızın Türkiye'ye maliyeti ne olacak?!

🚩Yunanistan aramızda mevcut olan 9 kalem sorunu sadece tek soruna (deniz hududunun ve kıta sahanlığının belirlenmesi) indirgeyen söylem ve eylemini sürdürüyor.
🚩Adaların gayrı askerî statüsünü ihlâl eden davranışlarına devam ediyor. 
🚩Kendi hava sahasının 10 mil olduğu iddiasını koruyor. 
🚩Türkiye'nin sorun dediği durumları "benim egemenlik alanlarım" deyip geçiştiriyor.
🚩Silâhlanma hamlelerine germi veriyor. Kime karşı?!!
🚩 AB'nin yayınladığı Bildirilere GKRY ile işbirliği halinde Türkiye'yi hedef alan haksız eleştirileri ve talepleri  dahil ettiriyor ve destekliyor.

🔘Yunan basınında, Türkiye'nin ABD'den satın almaya çalıştığı F-16 uçakları için ABD tarafından Ege'deki adalar üzerinde uçmamaları şartı getirildiğine dair  haber ve yorumlar yer alıyor. Bu haberler basınımıza yansıyor.

🔘Yunan basınında  https://ekathimerini.com/opinion/1227925/building-on-2023-progress/
"Geçtiğimiz 10 ayın en belirgin gelişmesi,  Türk savaş uçaklarının 1974'ten bu yana benzeri görülmemiş bir ara vererek, Yunan hava sahası ihlallerinin ve uçuşlarının durdurulması oldu" şeklinde haberler okuyoruz.

🔘Yunan basınının Türkiye'nin durdurduğunu söylediği uçuşlar, Yunanistan'ın Devletlerarası hukuka aykırı olarak hava sahası için uyguladığı  10 mili Türkiye'nin tanımadığını ortaya koyan uçuşlarımızdır.

🔘Bunları durdurmamız, Yunanistan'ın meşru olmayan uygulamasının tarafımızdan kabullendiği anlamına gelir ve fiilî durumun zamanla yasallaşmasına bile yol açabilir.


Yorum Yazın