Tugay Uluçevik, Çavuşoğlu-Dendias krizini yorumladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tugay Uluçevik, Çavuşoğlu-Dendias krizini yorumladı
Abone ol
Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki krizi yorumladı. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Uluçevik, " Yunan, yaptığı saygısızlığı telâfi edene değin iade-i ziyaret düşünmemelidir" dedi.

Uluçevik'in açıklamaları şu şekilde:

▪Yunan Dendias basın toplantısında, DB Çavuşoğlu’nun mesai arkadaşı olan Meslekdaşlarım için “kraldan çok kralcı” deyimini yakıştırma ölçüsüzlüğünü gösterdi. Bu da Devleti'nin çıkarlarını ancak AB'ne sığınarak korumaya çabalayan bir  Bakan'a  yakışan haddini bilmezlik oldu.

▪Meslek hayatım boyunca Yunanistan ile birçok müzakere dönemini yaşadım; masada bulundum; müzakere ettim. Yunanistan'ı hiçbir dönemde dün Ankara'da ekranlar önünde sergilediği kadar akıl almaz ölçüde Türkiye'ye karşı husumet duygularının esiri olarak hareket ettiğini görmedim.

▪Yunan Dendias'ın dün Ankara'da "Biz AB üyesiyiz; Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir" diyerek aldığı tavır, Mondros'u ve Sevr'i dayatan emperyalistlerin maşası Yunan'ın 1919-22'deki tavrından farklı değildir.

▪Naçiz görüşüm: Yunanistan'ı dün Ankara'da  haddini bilmez  meydan  okuma tavrı takınmaya cüret ettiren  amilleri Türkiye doğru değerlendirmeli; Yunanistan'la diyaloga hevesli değil müstağni davranmalı; Yunan yaptığı saygısızlığı telâfi edene değin iade-i ziyaret düşünmemelidir.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenlemişti. Dendias, "Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir" ifadesini kullanmıiş, Dendias'ın sözlerine karşılık Çavuşoğlu, "Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu" demişti.


Yorum Yazın