TTB Başkanı Fincancı’nın ilk duruşması bugün görülecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TTB Başkanı Fincancı’nın ilk duruşması bugün görülecek
Abone ol
‘Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bugün hâkim karşısına çıkacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaların araştırılması gerektiğini söyledikten sonra hedef gösterilen ve tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bugün hakim karşısına çıkacak.

İlk duruşma, bugün saat 09:30’da, İstanbul Çağlayan Adliyesi 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması gerektiğini dile getirmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 26 Ekim'de İstanbul'da evinden gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Fincancı hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılığın, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddialarıyla açtığı soruşturma kapsamında Fincancı gözaltına alınmış ve ertesi gün de (27 Ekim) tutuklanmıştı.


Yorum Yazın