TRT Haber X "eski adıyla Twitter" hesabı neden kapandı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TRT Haber X "eski adıyla Twitter" hesabı neden kapandı?
Abone ol
Sosyal medya platformu X, eski adıyla Twitter'da TRT Haber'in sayfasına ulaşılamıyor. Peki TRT Haber neden Twitter kapattı?

 TRT tarafından 18 Mart 2010 tarihinde TRT 2'nin önceki frekansında yayına başlamasıyla kurulan haber kanalı olan TRT Haber'in Twitter hesabına ulaşılamaması dikkat çekti. Biz de bunun üzerine haberimizde ‘TRT Haber neden Twitter kapattı?’ sorusuna yanıt verdik.

TRT Haber neden Twitter kapattı?

Twitter'da TRT Haber'in sayfasına girmeye çalışanlar, ‘Böyle bir hesap yok’ uyarısıyla karşılaşıyor. TRT Haber'in Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınan ve ismi dahil birçok özelliği değiştirilen Twitter platformuna neden veda ettiği merak konusu oldu. Ancak yetkili isimler tarafından herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı. 

TRT HABER

TRT Haber, TRT tarafından 18 Mart 2010 tarihinde TRT 2'nin önceki frekansında yayına başlamasıyla kurulan haber kanalıdır. 18 Kasım 2013 tarihinde logosunu ve stüdyolarını değiştirip eş zamanlı HD yayına geçmiştir.

2019 yılında TRT Haber ve TRT Spor kanallarını bünyesinde barındıran Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığı kaldırılmış ve yerine TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü olarak yayınlarına devam etti. 2018-Kasım 2020 tarihleri arasında Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalı oldu.

 


Yorum Yazın