"Atatürk Türkiye'yi böyle mi emanet etti?"

Traktörü haczedilen çiftçi isyan etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Traktörü haczedilen çiftçi isyan etti
Abone ol
Amasya’da çiftçi Hasan Ali Aydıner’in (71) traktörü Tarım Kredi Kooperatifi tarafından haczedildi. Aydıner bu duruma tepki göstererek, "Atatürk Türkiye'yi böyle mi emanet etti?" ifadelerini kullandı.
Haber Videosu

Amasya’da 71 yaşındaki Hasan Ali Aydıner’in traktörü Tarım Kredi Kooperatifi tarafından haczedildi. Çiftçi, “Geldiler traktörü kapıdan aldı gittiler. Atatürk Türkiye’yi böyle mi emanet etti bu millete? Çiftçinin malına göz mü koyun dedi Atatürk” dedi.

Çiftçilerin, 30 Ekim 2021 tarihinden itibaren Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının yapılandırması son bulacak. Ancak çiftçiler hakkında haciz işlemleri başlatılıyor.

Amasya Damudere Köyünde yaşayan 71 yaşındaki Hasan Ali Aydıner, dağda kışlık odun toplarken traktörünün kapısının önünden alınarak götürüldüğünü söyledi. Köylerinde su bile olmadığını söyleyen çiftçi Aydıner ANKA Haber Ajansı’na konuştu:

“Bu sene kurak gitti borcumuz birikti. Fakat ödeyeceğiz ama malımızı satmaya da koymadılar. Geldiler traktörü kapıdan aldı gittiler. Köyümüzde içme suyu yok. Atatürk Türkiye’yi böyle mi emanet etti bu millete. Çiftçinin malına göz mü koyun dedi Atatürk.”

Kılıçdaroğlu: Çiftçinin üretim araçları asla ve asla borcu ne olursa olsun haczedilmeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediyeleri, 30 Eylül ve 2 Ekim arasında "Tarımsal Kalkınma Zirvesi" düzenlemişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilerin borçları yüzünden haczedilme durumuna tepki göstermiş ve iktidara geldiklerinde bu konuyla ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla alakalı konuşması şöyle:

Çiftçinin ister bankalardan ister tarım kredi kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir haftada sileceğiz. Bitti. Faiz yok, anaparayı da makul bir şekilde alacağız. İki, hiçbir çiftçinin üretim araçları asla ve asla borcu ne olursa olsun haczedilmeyecek. Yüreğimi yakan şu fotoğraf var. Çiftçi haczedilen ve kamyona yüklenen traktörünü arkadan seyrediyor. Bu büyük bir insanlık dramıdır. Kişinin elinden traktörünü aldın, ya bu insan ne ekecek? Ekecek, üretecek ki borcunu ödesin.

 

 


Yorum Yazın