TİP, Gezi davası kararlarına tepki olarak 1 ay sürecek 'Özgürlük Yürüyüşü'ne başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİP, Gezi davası kararlarına tepki olarak 1 ay sürecek 'Özgürlük Yürüyüşü'ne başlıyor
Abone ol
Gezi Davası cezalarının onaylanması sonrasında TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını açıkladı. Özgürlük Yürüyüşü'nün bir ay sürmesi bekleniyor.

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve Can Atalay'ın arasında olduğu 5 sanığın cezalarının onanmasının ardından “Özgürlük için yürüyüşe” başlayacağını duyurdu.

Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Başta Hatay milletvekilimiz Can Atalay olmak üzere, hapis cezaları onanan tüm Gezi tutsakları nezdinde emekçi halkımızın özgürlüğüne dönük yargı darbesini kabul etmiyorum. Özgürlük için, 1 Ekim günü Hatay'dan Ankara'ya doğru ilk adımımı atacağım. Yalnız olmadığımı, olmadığımızı biliyorum. Saray da öğrenecek” ifadelerini kullandı.

YÜRÜYÜŞ HATAY'DAKİ ESKİ MECLİS BİNASINDAN BAŞLAYACAK

Erkan Baş'ın 1 Ekim'de başlatacağı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün detayları netleşmeye başladı. Buna göre Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının gerçekleşeceği 1 Ekim günü Hatay'daki eski Meclis binası önünden yürüyüşüne başlayacak. Baş'ın bir sonraki durağı Defne ilçesindeki Asi Yaşam Merkezi olacak ve Baş burada bir basın açıklaması yapacak.

İLK 4 GÜN HATAY VE İLÇELERİ

Baş, yürüyüşünün ilk dört gününde Hatay'ın ilçelerine uğrayacak. Ardından sırasıyla Adana, Osmaniye ve Konya şehir merkezlerinden geçecek. Baş'ın son durağı Ankara olacak.

MİLLETVEKİLLERİ, PM VE MYK ÜYELERİ EŞLİK EDECEK

Baş'a yürüyüşünün başlangıcında TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık eşlik edecek. 4 ve 5'inci gününde yürüyüşe TİP eski milletvekili Barış Atay katılacak. Ayrıca tüm yürüyüş boyunca TİP Parti Meclisi ve MYK üyeleri dönüşümlü olarak Erkan Baş'ın yanında olacak.

1 AY SÜRMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Baş'ın günde 32 kilometre yol kat etmesi ve 8 buçuk saat yürümesi planlanırken, bütün yürüyüşün toplamda 1 ay sürmesi öngörülüyor.

SİYASİ PARTİLER, SENDİKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERİNİN DESTEK VERMESİ BEKLENİYOR

Yürüyüşün belirli aşamalarında siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütlerinden temsilcilerinin de yürüyüşe katılımları bekleniyor.


Yorum Yazın