Tinder'dan ''gönüllü kimlik doğrulama''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tinder'dan ''gönüllü kimlik doğrulama''
Abone ol
Tinder, uzun süredir Japonya'da kullanılan kimlik doğrulama özelliğinin, küresel olarak geleceğini duyurdu.

Tinder bugün, önümüzdeki aylarda kullanıcıların uygulama üzerinden kimliklerini doğrulayabileceklerini duyurdu. Bu özellik ilk olarak 2019’da Japonya‘da kullanıma sunuldu ve Tinder kullanıcılarının en az 18 yaşında olduklarını doğrulamaları gerekiyor. Şirket bir blog gönderisinde, bunun yasalar nedeniyle zorunlu kılındığı Japonya gibi yerler dışında, kimlik doğrulamanın gönüllü olarak başlayacağını duyurdu.

Tinder kimlik doğrulaması dünya çapında kullanıma sunulacak
Kimlik doğrulama, fotoğraflı doğrulama özelliğine benzer şekilde tüm kullanıcılar için ücretsiz olacak. Bir Tinder sözcüsüne göre şirket, bu bilgilerin erişilebilir olduğu bölgelerde seks suçlularının sicili gibi verilere referans vermek için kimlik doğrulamasını da kullanacak. Tinder bunu, kullanıcılar bir abonelik için kaydolduğunda kredi kartı bilgileri ile zaten gerçekleştiriyordu.

Kimlik doğrulamasını gerçekleştirebilmek için kullanım koşullarını karşılamanız gerekiyor. Kullanım koşullarına göre, “Kullanıcının, hiçbir zaman seks ve şiddet suçundan mahkum edilmemesi. Herhangi bir eyalette seks suçlusu olarak kayıtlı olmaması ve federal/yerel seks suçlusu sicilinizin olmaması gerekir.” Eğer siciliniz temizse kimlik doğrulaması gerçekleşir.

Mevcut fotoğraf doğrulama özelliği, bir kullanıcının profiline Twitter benzeri bir mavi tik eklerken, kimlik doğrulaması başka bir belirgin rozet sağlıyor. Bu şekilde kullanıcılar, bir profilin fotoğraf veya kimlik doğrulamasına sahip olup olmadığını anlayabilirler.

Tinder, güvenlik özelliklerine ne kadar yatırım yapmış olsa da kullanıcıların kimlik doğrulaması gerçekleştirmeyen profiller ile buluşması kendi sorumluluğuna ait oluyor. Çünkü sunulan kimlik doğrulama özelliği zorunlu değil, gönüllü olarak gerçekleştiriliyor.

Mart 2021‘de Tinder’ın ana şirketi Match Group, kâr amacı gütmeyen sicil kontrol şirketi Garbo‘ya yatırım yaptı. Garbo’nun arka plan sicil kontrolleri, şiddet veya istismar geçmişi olan kullanıcıların tespit edilmesine yardımcı olabilir. Garbo’nun Tinder’a nasıl entegre edileceği ve kullanıcılardan erişim ücreti alıp almayacağı henüz belli değil.
 


Yorum Yazın